Anhöriga och vänner grät öppet när de samlades på järnvägsstationen i Åkarp för att hedra och sörja den döde. Det var många som sökte sig till platsen under eftermiddagen.FOTO: JoakimStierna
Vila i frid står det på flera ljus.
Stambanan är hårt trafikerad. Tågen kommer tätt, i hög hastighet och går nära perrongerna.
Diakon Lars Malmgren fanns till hands i Arlövs kyrka för att vara en medmänniska.

Stor sorg i Åkarp efter tågolyckan

ÅKARP En yngre man omkom när han blev påkörd av ett tåg under natten till söndagen.
Under söndagseftermiddagen samlades anhöriga och vänner vid stationen i Åkarp, där olyckan hände, för att sörja och försöka förstå det obegripliga.

Det var vid ett-tiden som olyckan inträffade. Med anledning av en tillställning i närheten var det många ungdomar som befann sig på platsen och bevittnade händelsen.

Olyckan ska ha skett när ett 30-40-tal ungdomar korsade dubbelspåren vid Åkarps station när ett Öresundståg på väg mot Lund kom susande i 150 kilometer i timmen.
Polisen hanterar händelsen som en olycka och anhöriga är underrättade.

– Många personer har sett det hända och behöver bearbeta händelsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen i Region syd till SVT.
Socialjouren öppnade Dalslundsskolan i Åkarp under natten för att ta hand om chockade och ledsna.

– Vad jag vet stängde vi vid fyratiden på morgonen. Då hade föräldrarna hämtat sina barn, säger Lars Wästberg, socialchef i Burlöv till SVT.
Under söndagen öppnades Arlövs kyrka. Diakon Lars Malmgren fanns till hands för att lyssna och trösta.

– Jag säger till dem som kommer att om de vill prata, finns jag till hands. Det är viktigt att inte tränga sig på, säger han.
Kyrkans personal kontrollerade också med jämna mellanrum att inte människor stod och försökte komma in i Burlövs gamla kyrka, som inte var öppen.

Läs mer:

×