Så här glada blev personalen på vårdcentralen i Brösarp när priset tilkännagavs på måndagen. Foto: Region Skåne

Brösarp bästa vårdcentralen

brösarp Skånes bästa vårdcentral 2017 finns i Brösarp. På måndagen tilldelades vårdcentralen utmärkelsen, vilket väckte stor glädje i Brösarp.

De får utmärkelsen bland annat för sitt framgångsrika arbete med äldre och kroniskt sjuka.
Tre vårdcentraler var nominerade till utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral 2017: Familjehälsan Åstorp, Vårdcentralen Brösarp och Novakliniken Gärsnäs. Vinnare blev alltså Vårdcentralen Brösarp.
Motiveringen lyder: ”Mycket nöjda patienter, särskilt höga omdömen för bemötande, respekt och delaktighet, parallellt med bra kvalitetsresultat och då särskilt läkemedelsförskrivning till äldre gör Vårdcentralen Brösarp till en värdig vinnare av Skånes bästa vårdcentral 2017.”

Eva Rekman, verksamhetschef på Vårdcentralen Brösarp menar att det är flera saker som har lett till de goda resultaten.
– Glädje, personligt ansvar, en god arbetsmiljö och kontinuitet. Det här priset gör att vi kommer att sträcka på oss lite extra!

Utmärkelsen ger Vårdcentralen Brösarp en prissumma på 60 000 kr och ett glasäpple designat av Henne Dreutler. Årets pris delades ut av Anders Åkesson (MP), ordförande för beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård.
– God kvalitet inom primärvården är väsentlig för tilliten till vården och för utvecklingen mot en än mer nära vård. En vård som finns närvarande hela livet, stärker den jämlika hälsan och håller ihop vården av en person med kronisk sjukdom. Det är glädjande att kunna visa på detta vid dagens ceremoni, säger Anders Åkesson (MP) i ett pressmeddelande.

Övriga nominerade är Familjehälsan Åstorp och Novakliniken Gärsnäs som tilldelades hedersomnämnande i form av diplom, 20 000 kronor och miniatyr av Glasäpplet.
Skånes bästa vårdcentral är en årlig utmärkelse som tidigare hette Glasäpplet. Det bedömningskriterium som väger tyngst för utmärkelsen är patientomdömen i den nationella patientenkäten samt vårdcentralens kvalitetsresultat inom utvalda parametrar som till exempel olämpliga läkemedel till äldre och antibiotikatryck. Ärenden till Patientnämnden och IVO vägs också in i bedömningen.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar