Tonny Christensen (t v) tar emot utmärkelsen av Hans-Inge Reimers och Alf Månsson. Foto: Andreas Örwall Lovén

Pristagare hyllades av bygden

hästveda När juryn ombads beskriva årets pristagare så saknades det inte lovord om Tonny Christensen som person och entreprenör.

Publiken på ett fullsatt Hantverksgården utdelade en lång applåd när Årets Hästvedare presenterades av Alf Månsson, ordförande i Hästvedas Intresseförening, och Hans-Inge Reimers, vd German Solar AB.
Motiveringen löd bland annat: ”För initiativ och utveckling av de populära smådjursmarknaderna och olika utbud intill butiken på industriområdet”.
Men lovorden stannar inte där. Till Norra Skåne vidareutvecklade Hans-Inge Reimers varför Tonny Christensen förtjänar titeln Årets Hästvedare.
– Han har jobbat mycket för bygden och är bygden trogen. På det personliga planet är han positiv och utåtriktad.
Alf Månsson kallar Tonny Christensen en ”tusenkonstnär”.
– Han har järnaffär, målarbutik, bilartiklar, blommor… Sådana här verksamheter köps ofta upp av kedjor men Tonny Christensen står på egna ben. Det betyder mycket för Hästveda att det här finns.

Tonny Christensen själv är betydligt mer blygsam.
–Det känns riktigt kul att få utmärkelsen.

Ett erkännande?
– Ja, en viss uppskattning för något man sysslar med.
Just smådjursmarknaden, som nu funnits i tre år, talas det mycket om som publikdragare till byn.
Själv säger han att han tog ett känt koncept och utformade sedan efter eget huvud.
– Lite efterapning var det men vi tar inte betalt och delar ut priser. Det här är något som är kul för både barn och personer med käpp. Alla är roade av djur, säger Tonny Christensen.

Vad är Hästveda för dig?
– Det är ett gemytligt samhälle med vackra omgivningar. Vi ska inte klappa oss för bröstet och tro att vi är speciella men det finns en bra sammanhållning, där vi försöker stötta varandra som privatpersoner och företagare. Vi är duktiga på att värna det som finns och behålla det i byn.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar