C vill ha svar om wifi på Öresundstågen

Skåne Skånetrafikens beslut att sluta med gratis surf på Öresundstågen har inte behandlats i kollektivtrafiknämnden.

– Jag tycker det är märkligt att ingen information har lämnats om det till politikerna. Det känns inte modernt att våra Öresundståg inte ska ha ett wifi som fungerar, säger Birte Sandberg, gruppledare för Centern i Region Skåne.
Nu har hon lämnat in en enkel fråga till Stefan Svalö (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden om han tänker tillgodose att trådlöst nätverk finns tillgängligt för pendlare på Öresundstågen under första kvartalet nästa år.
Öresundstågen har haft trådlöst nätverk sedan 2012, men det har fungerat dåligt hela tiden. Nyligen beslutade skånetrafiken att släcka det trådlösa nätverkets i tågen, för att slippa lura och irritera resenärerna. Framöver får resenärerna surfa på sina egna mobilabonnemang.
Skånetrafiken undersöker vilka andra system som finns på marknaden för gratis wifi, men någon tidplan finns inte ännu.
Centerns fråga ska besvaras på regionfullmäktiges möte på måndag.

Dagens fråga

Har du någon gång behövt använda dig av självförsvar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×