Kurrans & Pigans vinteräventyr, av Lisa Moroni.

Boktips

Kurrans & Pigans vinteräventyr
Lisa Moroni
Bonnier Carlsen

Finns det något mysigare än den allra första snön? Kurran vill så gärna visa Pigan hur vackert och roligt det är i skogen på vintern. De syr varma kläder och tar med skridskorna och sedan bär det iväg. Men så börjar det snöa! Så härligt och fint men när snön täcker jorden är det plötsligt svårt att känna igen sig. De bägge vännerna får ett äventyr de inte räknat med när de hamnar inne grottan, där björnen somnat in för vintern. Och utanför finns skrämmande lodjur! Hur ska de nånsin kunna hitta hem? Boken passar bra som högläsning för förskolebarnen.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Gillar du att lyssna på julmusik?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar