Den söndersprängda entrédörren till ett flerfamiljshus på Zenithgatan i Malmö natten till måndagen. Polisen larmades under söndagskvällen om flera explosioner i Malmö. På Zenithgatan och Viborgsgatan skadades entréerna. Ingen person skall ha kommit till skada. Foto: Johan Nilsson / TT
Den söndersprängda entrédörren till ett flerfamiljshus på Zenithgatan i Malmö natten till måndagen. Polisen larmades under söndagskvällen om flera explosioner i Malmö. På Zenithgatan och Viborgsgatan skadades entréerna. Ingen person skall ha kommit till skada. Foto: Johan Nilsson / TT

Ny explosion under natten

Malmö Ytterligare en explosion inträffade i Malmö sent under söndagskvällen.

Klockan var 23.28 då larmet om en detonation på Viborgsgatan på Persborg kom.
Explosionen inträffade vid en entrédörr som skadades.
Platsen spärrades snabbt av och personal från Nationella Bombskyddet larmades.

Under måndagsmorgonen uppgav polisen att den tekniska undersökningen var klar och att avspärrningarna kunde hävas. Man bedömde att explosionen orsakats av en kraftigare fyrverkeripjäs av modell Cobra 8, ”banger”.
Ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.
Tidigare under söndagskvällen inträffade ytterligare två explosion i Malmö, dels utomhus i Fosie och dels i ett trapphus vid Värnhem.

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="http://www.skd.se/2017/10/22/explosion-pa-varnhem/"]
×