Dödsfall

George Young, inflytelserik musiker, låtskrivare och producent har avlidit, 70 år gammal.
Han föddes i Skottland; när han var liten flyttade familjen till Australien, och det var där han kom att verka.
1964 var han med om att starta popgruppen Easybeats, ihågkomna för sin stora hit Friday on my Mind. Det stora genombrottet kom dock aldrig och sedan bandet lagts ner 1969 har hans stora insatser varit som låtskrivare och producent.
Bland annat skrev han John Paul Youngs – ingen släkting – jättehit Love is in the air. Han gjorde också viktiga insatser som skivproducent för många artister, inte minst för AC/DC, där två av hans bröder också spelade.
Han slutade dock inte med det egna artisteriet, utan var med i gruppen Flash and the pan, som han bildade 1976 tillsammans med gamle Easybeatskompisen Harry Vanda, som han också skrev låtar ihop med. Gruppen höll på till 1993.
George Young avled den 22 oktober.

×