Nilsson och Olsson tog silver på SM

Sport • Publicerad 24 oktober 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

I oldtimersklassen blev det många omkastningar bland de 33 startande paren under två dagars bangolf.

SM-tävlingen avgjordes i Eskilstunas fina Munktell-Arenan och Sjöviken hade sitt enda par i tävlingen – rutinerade Lena Nilsson och Mats Olsson – på plats.

Två spelare som genom åren vunnit mängder med SM-medaljer i olika klasser.

Sjövikenparet inledde också mycket bra och var efter tre omgångar uppe i ledningen.

Men under lördagens sista varv kom rena katastrofrundan med 49 slag och medaljdrömmarna såg ut att gå i kras.

Under söndagen blev spelet jämnare från Hässleholmsspelarna och bland annat avslutade man tävlingen med ett mycket fint 30-varv.

Dock var slutliga segrarna Annelie Lundell och Magnus Westerberg från Malmö respektive Tyresö ouppnåliga och vann på 282 slag vilket gav snittet 35,3.

Nilsson/Olsson kom på andra plats med snittet 37,3 vilket var 1,1 slag bättre än bronsmedaljörerna Illi Karlsson och Mikael Karlsson från Nyköping/Tyresö.

Karin Olsson och flerfaldiga världsmästaren Carl-Johan Ryner från Uppsala tog i stor stil hem guldet i den öppna klassen som hade samlat 18 par.

Noterbart också att förre Perstorpsspelaren Jennifer Göransson, som numera spelar för Tantogården, blev trea i den öppna klassen i par med klubbkamraten, Alexander Dahlstedt.