Fjärrvärmeanläggningen i Sösdala har fått nya ägare. På bilden; Håkan Andersson Adven Värme, Christer Ericsson Bio MegaWatt, Torgny Zettervall, Anders Ottosson, Bengt Karlsson Adven Värme.Foto: Privat

Fjärrvärme byter ägare

Sösdala Adven Värme har köpt Sösdalas fjärrvärmeleverantör Bio Megawatt och dess verksamhet i Sösdala med mål att expandera i tätorten.

– Fjärrvärmenätet i Sösdala blir ett fint tillskott till vår verksamhet, säger Adven Värme vd Håkan Andersson.

Fjärrvärmenätet i Sösdala är uppbyggt under 2010-talen och täcker väl orternas värmebehov med miljövänlig bioenergi. Merparten av Sösdala större fastigheter är idag kunder i nätet, men även privata villaägare.
Bio Megawatt blir startskottet i företagets affärs-verksamhet i Skåne och säljare är fem privatpersoner med bakgrund inom lant och skogsbruk runt Sösdala.
– Vi har drivit upp fjärrvärmeverksamheten i Sösdala som viktigt miljöprojekt för tätorten. Nu var tiden mogen att lämna över till nya krafter, säger Christer Ericsson, talesman för Bio Megawatts tidigare ägare.
Inför 2018 kommer BioMegawatt att intensifiera miljöarbetet med ytterligare satsningar inom Sösdala med att erbjuda fossilbränslefri värme till villor, flerfamiljshus.lokaler och industrier.

Adven Värme äger och driver 18 fjärrvärmenät och färdigvärme anläggningar runt om i Sverige med affärside att vara ett miljövänligt och för kunden lönsamt värmealternativ.
Årsleveranserna av värme är före förvärvet omkring 77 GWh per år och bolaget omsätter cirka 55 Mkr. Adven Värme ingår i Adven – koncernen som är en heltäckande energipartner som levererar energilösningar och fjärrvärme i Finland, Sverige och Estland. År 2016 var Advens omsättning 144 miljoner euro.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Gillar du att lyssna på julmusik?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar