Ordningsvakter på otrygg plats

BROBY

Östra Göinge kommun ansöker om att även framöver få ha ordningsvakter i centrala Broby. Kommunen vill enligt ansökan till polisen att området ska fortsätta klassas som ett paragraf 3-område, vilket gör det möjligt att anlita ordningsvakter.
Bevakningsområdet är från Storgatan-Kyrkgatan till Per Johnssons väg rakt över Storgatan till Järnvägsgatan-Skolgatan och centrala Broby fram till Tydingegatan. Kommunens bedömningar att området upplevs som otryggt av allmänheten och snabb polishjälp kan inte alltid fås på grund av bristen på poliser. Därför finns det fortfarande ett behov av att kunna anlita ordningsvakter på grund av upprepade ordningsstörningar som skadegörelse, hot, fylla och bråk.
Kommunen vill även att kommunhusets entré ska bli paragraf 3-område med möjlighet att använda ordningsvakter. Detta efter ett antal incidenter och hot i samband med besök.

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar