Östra Göinges hemtjänst bäst i Skåne

ÖSTRA GÖINGE Bäst i Skåne. Och bronsmedalj i Sverige.
Östra Göinges hemtjänst får höga betyg i Socialstyrelsens nationella undersökning.

Undersökningen med namnet ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” genomförs årligen och det är äldre personer med hemtjänstinsatser som får svara på frågor om hur nöjda de är med sin hemtjänst. Östra Göinge fick bäst resultat i Skåne och tredje bäst i hela landet.
I Östra Göinge tyckte 97 procent av personerna som svarade att de får ett bra bemötande av hemtjänstpersonalen, 95 procent tycker det är lätt att få kontakt med personalen på äldreboendet och 93 procent känner sig trygga på sitt äldreboende.
Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet kommenterar siffrorna så här:
– Det är jätteroliga siffror att höra. Det har varit en strategisk satsning där vi har hållit fast vid att den upplevda kvaliteten hos våra kunde ska öka. Men framförallt är det våra fantastiska medarbetare inom hemtjänsten som ska ha ett stort tack. De gör ett otroligt arbete varje dag.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Gillar du att lyssna på julmusik?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar