Poängkungar kan missa seriefinal

Röke IBK har frågetecken för sina bägge vassaste poängproducenter Filip Påhlsson och Jimmy Malmgren inför söndagseftermiddagens seriefinal i den södra innebandyettan mot Växjö U.
– Vi hoppas att bägge ska spela, säger tränaren Henrik Ehnberg.

Filip Påhlsson och Jimmy Malmgren har inlett seriespelet strålande då de ligger etta respektive femma i poängligan.

Men det är osäkert om det blir spel för någon av dem i morgon mot Växjö U.
– Jimmy är bortrest men ska komma hem på söndag. Men det är inte säkert han hinner i tid till matchen. När det gäller Filip så har han känning i ryggen, berättar Ehnberg som ännu inte gett upp hoppet om de bägge poängkungarnas medverkan.
– Har vi flyt och allt klaffar så ska de kunna vara med. I övrigt så är vi helt ordinarie.
Röke har som bekant inlett seriespelet strålande med fem raka segrar. Växjö U, före detta Vöikers, är inte mycket sämre då de vunnit fyra och bara förlorat mot Lund Elit som för övrigt Röke bortabesegrade senast.

– De har ett ungt lag där flera av spelarna tränar med Växjö Vipers i SSL. Dessutom har de en mycket rutinerad tränare i Ola Karlsson med många års erfarenhet från vår seriekollega Lagan, säger Röketränaren som hoppas att förlustnollan ska vara intakt även efter seriefinalen.