0–4 i Qpoolen och Växjöjubel. Röke förlorade för första gången i höstens seriespel. Henrik Ehnbergs lag är kvar i serieledning – på bättre målskillnad än Växjö. Foto: Jörgen Johansson
Viktor Svendsens Röke hade det tungt. Foto: Jörgen Johansson
Henrik Ehnberg. Foto: Jörgen Johansson

Platt fall för Röke i Qpoolen

I sjätte omgången kom första förlusten för Röke IBK.
En sen spurt kunde inte reparera 0–5 utan hemmagrabbarna föll med 3-5 inför 283 åskådare i Qpoolen.
– Det kändes som om vi var lite efter överallt. De var effektiva och det kändes som att de ville mycket mer i dag, säger Viktor Svendsen.

Söndagen den 29 oktober blev inte Rökes eftermiddag.
Henrik Ehnberg kunde visserligen ställa poängkungarna Filip Påhlsson och Jimmy Malmgren på banan – men vad hjälpte det när det fattades så mycket annat?
Samtidigt mötte Röke riktigt vasst motstånd i den tidiga seriefinalen.

Gästerna kopplade ett litet grepp när Samuel Folkesson Algmar presenterade sig genom att göra 0–1 i powerplay med sex sekunder kvar av den första perioden. Det var ett övertag som förstärktes 8,09 in i den andra perioden när Viktor Johansson hittade översta maskorna i krysset och sprätte in 0–2.
Röke stack upp vid några tillfällen och både Zoltan Veszpremi och Jimmy Malmgren var nära att reducera. Men någonstans verkade det nästan som om Röke inte riktigt trodde på det själv.
Både vid 0–3 och 0–4 i början av tredje var Röke helt under isen defensivt.
– Så är det – jag håller med, suckar Rökemålvakten Viktor Svendsen som hade en otacksam uppgift i kassen.
Växjö kunde spela ut hela sitt register och Jacob Gustavsson utökade till 0–5 efter elva minuter.

Då vaknade Röke.
Alexander Ehnberg satte 1–5, Zoltan Veszpremi serverade Niklas Larsson som gjorde 2–5 och Andreas Johansson drog in 3–5 – alla tre målen inom loppet av tre minuter.
Men Rökeforceringen kom för sent.
Förlusten innebär att Växjö är uppe på samma poäng som Röke men Henrik Ehnbergs gäng leder fortfarande serien.
Det var en besviken Viktor Svendsen som försökte sammanfatta matchen:
– Deras målvakt gjorde en jättematch och vi fick inte till de lägen som vi fått i de andra matcherna. Det satte sig lite mentalt på oss under matchen, det märktes. Det var först när vi fick några mål i slutet som vi började pusha varandra, säger Svendsen.
På det stora hela en plattmatch av Röke. Men de sista minuterna och den spräckta nollan blir viktiga inför fortsättningen.
– Verkligen! Vi var förberedda på att det skulle bli en tuff match men tyvärr räckte inte det. Vi får ta med oss de sista tio minuterna till nästa match, säger Rökemålvakten.