Hårda vindbyar runt om i Skåne

Skåne Nu är det åter fritt fram för även vindkänsliga fordon att ta sig över Öresundsbron.

Trafikverket varnade för hårda vindar och vindkänsliga fordon rekommenderades inte köra E20 mellan Kastrup och trafikplats Vintrie (11) och detta gällde i båda riktningarna.

Vindkänsliga fordon rekommenderades att inte köra över Öresundsbron under förmiddagen.

Enligt SMHI blir det mest soligt under måndagen och 3-7 grader. Måndagen bjuder på friska och byiga nordvästvindar och främst vid kusten kan det tidvis bli hårda vindbyar men vinden väntas avta framåt eftermiddagen.

Enligt Öresundsbrokonsortiets prognos rekommenderas inte vindkänsliga fordon köra över bron förrän först efter klockan elva på förmiddagen, men nu är alltså rekommendationen ändrad till klockan kvart över åtta.

 

×