Skyddstillsyn efter hammarbråk och hot

Osby Den 26-årige man som i fjol körde in i en byggnad på Godsvägen i Osby samt hotade en äldre man på Coops parkering har vid Hässleholms tingsrätt dömts till skyddstillsyn.

Den aktuella bilolyckan inträffade i november i fjol när 26-åringen körde in i en industribyggnad på Godsvägen i Osby.
Mannen smet från olycksplatsen men det var inte alltför svårt att hitta den skyldige. Det visade sig nämligen att den krockade bilens registreringsskylt fanns kvar som ett visitkort på olycksplatsen. Polisen kunde även konstatera att 26-åringen saknade körkort. Den aktuelle mannen stoppades även i april i år då han återigen körde bil i Osby trots att han saknade körkort.
Två dagar efter att mannen kört in i industribyggnaden inträffade händelsen där 26-åringen gjorde sig skyldig till ofredande och olaga hot.

Händelseförloppet började med att 26-åringen satt i en parkerad bil på Coops parkering. Han påstod att han väntade på en kompis och enligt den äldre mannen stod bilen olämpligt parkerad och blockerade delvis butiksingången.
Den äldre mannen påtalade detta för 26-åringen som blev arg och spottade på mannen innan han körde iväg med en rivstart.

Den äldre mannen ”hytte med näven” vilket gjorde att 26-åringen tvärstannade. Han hoppade därefter ut ur bilen och i handen hade han en hammare som han hotade den äldre mannen med.
Den äldre mannen lyckades ta tag i hammaren och de båda föll till marken samtidigt som mannen kastade iväg hammaren.
26-åringen tog sig loss och kastade sig efter hammaren. Samtidigt hoppade en kvinna, som suttit på passagerarsätet, ut ur bilen ut och stoppade 26-åringen från att gå till attack igen.
26-åringen erkänner gärningen men menar att händelseförloppet inte stämmer. Dels påstår han att den äldre mannen kallat honom ”blattedjävul” och ”att han kunde dra hem dit han kom ifrån” och dels påstår han att den äldre mannen kastade sig framför bilen så att han var tvungen att stanna. Han påstår även att det inte var han som körde bilen utan en kompis.

26-åringen förekommer under fem avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts till böter samt skyddstillsyn med samhällstjänst på grund av olovlig körning, stöld och grov vårdslöshet i trafik.

Senaste nytt omOsby
×