Annons

Gherman och Ferm tog hem nordiska guldmedaljer

Sport • Publicerad 31 oktober 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Alldeles utmärkta insatser av bägge tjejerna, berömde Sörbyledaren Constantin Dragulescu som fanns på plats i Finland för att coacha tjejerna.

20-åriga Gherman ställdes mot två isländskor, två danskor och en finländska i sin klass. I ryck klarade hon 74 kilo vilket var ett kilo efter Birna Aradottir, Island.

Annons

– Det var en tuff kamp om segern i klassen, menade också Constantin Dragulescu.

I stöt gick det galant för Daniela Gherman i alla tre försöken vilka noterades som 84, 87 och slutligen 89 kilo.

– Sammanlagt 163 kilo för henne vilket var sammanlaget ett kilo mer än tvåan.

Två blev nu Birna Aradottir från Island på 162 kilo, sedan hon klarat 87 kilo i stöt, och med Sonja Hartio, Finland som bronsmedaljör på 150 kilo. I ungdomsklassens 58 kilo stod Filippa Ferm i en viss särklass. I ryck var 17-åringen 13 kilo före näst bästa lyftare och mest spännande där var om hon skulle greja ett nytt nordiskt rekord i grenen. Filippa gick in på 65 kilo och tog även 70 innan hon beordrade upp 74 rekordkilon på stången.

– Hon hade ett mycket bra försök och kommer säkert att klara 74 kilo nästa gång, förklarade Dragulescu.

I stöt blev det 80 och 83 kilo innan Ferm missade på 86 kilo men sammanlagt fick ihop 153 kilo vilket var 15 kilo mer än tvåan Helene Skuggedal, Norge.

– Arrangemanget i Pori var också alldeles utmärkta av finländarna, menade Constantin Dragulescu som berättade att Finland blev bästa nation och med Sverige på en andra plats.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons