Gherman och Ferm tog hem nordiska guldmedaljer

Det blev en guldglänsande insats av de två Sörbylyftare som tävlade vid Nordiska mästerskapet för juniorer och ungdomar i finländska Pori.
I juniorklassen vann Daniela Gherman 63-kiloklasssen och i ungdomarnas 58 kilo gick guldet till Filippa Ferm.

– Alldeles utmärkta insatser av bägge tjejerna, berömde Sörbyledaren Constantin Dragulescu som fanns på plats i Finland för att coacha tjejerna.
20-åriga Gherman ställdes mot två isländskor, två danskor och en finländska i sin klass. I ryck klarade hon 74 kilo vilket var ett kilo efter Birna Aradottir, Island.
– Det var en tuff kamp om segern i klassen, menade också Constantin Dragulescu.
I stöt gick det galant för Daniela Gherman i alla tre försöken vilka noterades som 84, 87 och slutligen 89 kilo.
– Sammanlagt 163 kilo för henne vilket var sammanlaget ett kilo mer än tvåan.
Två blev nu Birna Aradottir från Island på 162 kilo, sedan hon klarat 87 kilo i stöt, och med Sonja Hartio, Finland som bronsmedaljör på 150 kilo. I ungdomsklassens 58 kilo stod Filippa Ferm i en viss särklass. I ryck var 17-åringen 13 kilo före näst bästa lyftare och mest spännande där var om hon skulle greja ett nytt nordiskt rekord i grenen. Filippa gick in på 65 kilo och tog även 70 innan hon beordrade upp 74 rekordkilon på stången.
– Hon hade ett mycket bra försök och kommer säkert att klara 74 kilo nästa gång, förklarade Dragulescu.
I stöt blev det 80 och 83 kilo innan Ferm missade på 86 kilo men sammanlagt fick ihop 153 kilo vilket var 15 kilo mer än tvåan Helene Skuggedal, Norge.
– Arrangemanget i Pori var också alldeles utmärkta av finländarna, menade Constantin Dragulescu som berättade att Finland blev bästa nation och med Sverige på en andra plats.

×