Kom och heja fram tjejerna
n På lördag samlas vi på Vittsjö idrottspark för att se Vittsjötjejernas sista hemmamatch i allsvenskan 2017.
För motståndet svarar redan avsågade Örebro, och seger för hemmatjejerna närmast garanterar ännu en säsong i högsta serien. Kom och hjälp till att heja fram tjejerna till seger. Avspark klockan 15.00.
Och när segern är bärgad är det dags att sätta in pengarna (300 kronor) till 300-klubben 2018. Ett enkelt sätt för dig som supporter att stödja det fantastiska arbete som föreningens alla medlemmar lägger ner. Ingen nämnd och ingen glömd.
Kvinna, stå rakryggad
n Mej veterligt finns det bara två kön, kvinna eller man. Båda har samma rätt att bestämma över sin kropp och de känslor som det motsatta könet kan väcka. Vad som fått mannen att tro sej vara högst placerad av de två könen, begriper inte jag.
Du man, har det någon gång i din enkelriktade skalle, kommit en tanke om hur jämlikhet fungerar. Det som tvåbenta grisar med sina fula tryne visar i debatten som nu rasar i alla nyhetsmedier, är bara en del av allt svineri.
I tusen och åter tusen år har kvinnan fått underkasta sej mannens krav och gå vidare med nedböjt huvud. Kvinnor som gjort allt för sin familj, allt skitjobb som mannen blivit frälst ifrån eller köpt sej fri från. I historien finns massor av orättvisor som kvinnor fått stå ut med, trots ett intellekt vida större än mannens. Ingen vet hur många pigor och hembiträden som fick sluta sina jobb, efter att storbonden eller direktören gjort dem med barn? En svunnen tid, men den visar på mannens egoistiska sätt på självtillfredsställelse genom historien och brist på ansvar för sina
smutsiga handlingar. Du kvinna, stå rakryggad och vik inte undan när männens smutsiga byk nu ska tvättas.
Bankerna tvingar på oss kort
n Det har slagit mig att de svenska storbankerna utövar utpressning på sina kunder som har sina konton i aktuella banker.
Då bankerna slutar med kontanthantering över disk. Så får varje kund införskaffa sig ett bankkort som kan kosta från 195 upp till emot 1 700 per år beroende på vilket kort man väljer om man väljer alternativet Mastercard betal- och kredit så är årsavgiften 195 kronor om man inte är nyckelkund.
Och är man en nyckelkund så betalar man en månadsavgift på 39 kronor per månad som blir en årsavgift på 468 kr men då blir årsavgiften noll kr på Mastercard betala och kredit.
Mastercard Guld är årsavgiften 495 kr. Mastercard platinum årsavgift 1 700 kr. Mastercard årsavgift 325 kr. Maestro årsavgift 325 kr.
Och något av dessa kort blir man skyldig till att skaffa för att få ut sina egna pengar från banken så man får betala för att få ut sina egna pengar. Inte nog med att man betalar för korten man betalar även extra utöver den kostnaden, man betalar även i förlorad ränta som man har på kapitalet som finns på kontot.
Den enda bank som har ett gratis bankkort så man kan ta ut sina pengar via automat är Forex Bank och de hanterar mig veterligt ännu kontanter över disk.
Så vill man inte betala för sina uttag och få tillgång till sina egna pengar så skall man överväga att byta bank.
Och inte anlita några storbanker då kunderna inte betyder något för dem utan att de har dem för att tjäna pengar på.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×