Peder Madsen. Foto: TT/Arkiv

Advokaten: Madsen vet inte hur Kim Wall dog

Danmark Peder Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark menar att hennes klient blivit missförstådd av polisen. Enligt henne vet inte Madsen hur Kim Wall dog.

Under måndagen gick den danska polisen ut med ett pressmeddelande om att Peder Madsen erkänt att han styckat Kim Walls kropp på ubåten Nautilus.

Man berättade även att Madsen nu ändrat sin historia och numera hävdade att hon dött av kolmonoxidförgiftning under tiden som han var utomhus uppe på däck. Detta efter att tidigare först ha påstått att han släppt av henne iland levande, och senare att hon dött efter att ha fått en lucka i huvudet.

Men nu menar alltså Madsens försvar att han har missförståtts. Det enda han ska ha sagt är att det fanns halter av kolmonoxid i luften på ubåten. Han vet inte hur Kim Wall dog, menar han nu.

Enligt Jens Møller på den danska polisen så stämmer påpekandet från försvaret.

–  Det är helt i sin ordning att försvaret önskar att få uttalandet preciserat. Vad vi har sagt är en sammanfattning av ett 36 sidor långt förhör där han (Madsen, reds anm.) tar upp en kolmonoxidförgiftning som en möjlig dödsorsak. Men det stämmer att han inte säger att hon faktiskt dog av en sådan förgiftning, säger Jens Møller till danska TV2.

Peder Madsen sitter fortfarande häktad misstänkt för dråp, brott mot griftefriden samt för sexbrott.

×