Områdena spärrades av och nationella bombskyddet sattes in. Foto: Jens Christian
Foto: Jens Christian
Bilsprängning på Bäckstigen. Kriminaltekniker Bengt Svensson t.v. inspekterar skadorna. Foto: Magnus Wahlström
Bilsprängning på Fredentorpsgatan. Foto: Magnus Wahlström

Bilsprängningar kopplas till mordförsök

Hässleholm Två bilar på Fredentorpsgatan och Bäckstigen sprängdes under tisdagsnatten. Polisen kopplar nu sprängningarna till sommarens skjutning i Hembygdsparken och efterlyser vittnen till nattens händelser.

Polisen gör kopplingar mellan bilexplosionerna och skottdramat i Hembygdsparken i Hässleholm i somras då en man besköts. Flera personer är häktade misstänkta för försök till mord, medan en försattes på fri fot för några veckor sedan.

– Vi tror det finns bäring på händelsen i Hembygdsparken. Det är angeläget att vi kommer till rätta med detta nu och söker vittnen till smällarna under natten. Vi tar emot allt, som kan ha koppling till explosionerna. Någon som har sett en bil, registreringsnummer, bilmärke, färg på bilen, eller annat i området runt Bäckstigen och Fredentorpsgatan, säger Anders Svensson, som leder förundersökningen.

Han vill i nuläget inte säga något om vad teknikernas undersökning har resulterat i för uppgifter om vilken typ av bomb, eller annat, som ligger bakom explosionerna.

– Vi befinner oss i insamlingsfasen. Ärendet kommer att lottas på en åklagare, säger Anders Svensson.

Polisen kommer genomföra en dörrknackning i området under eftermiddagen, och efter klockan 15 kommer de att finnas vid Fredentorpsgatan för att ta emot tips och iakttagelser som allmänheten kan ha gjort på tisdagskvällen.

Nationella bombskyddet kallades till platserna under tisdagsnatten.
Enligt räddningstjänsten var explosionen så kraftig att den hördes over stora delar av Hässleholm.
Det är ännu okänt vad som orsakade explosionerna. Det var personer som ringde polisen, efter de kraftiga smällarna. de hade sett rök och eld slå upp från bilarna. Områdena spärrades av.

Båda dåden klassas som mordbränder samt övergrepp i rättssak. Ingen person kom dock till skada i samband med explosionerna.

Polisen ska under onsdagsförmiddagen utföra brottsplatsundersökningar.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar