Albin Ganovic var 15 år när han drog igång Cabaret Candy Club. Foto: Matilda Arborelius
Albin Ganovic framför sin egen bil. Foto: Matilda Arborelius
Cabaret Candy Club.Foto: Christofer Andersson

Cabaret som vill roa – och oroa

I höst blir det fransk glamour, plymer och paljetter och gästartister i världsklass när Cabaret Candy Club kommer med nya föreställningen Oh la la! till Moriska paviljongen och Oxhallen i Helsingborg.
Den 9 november är det premiär för årets show.

I åtta år har Cabaret Candy Club satt upp sina kabaréföreställningar. Hemmaarenan har varit The Tivoli i Helsingborg men när The Tivoli gick i konkurs tidigare i höst stod föreningen utan lokal i en vecka. Till slut fick de besked om att föreställningen istället äger rum på Oxhallen i Helsingborg.
– Det är ett gammalt bryggeri och jag tror att det kommer bli fantastiskt, säger Albin Ganovic, ledare för Cabaret Candy Club.
Föreställningarna har även huserat på Moriska Paviljongen sedan två år tillbaka och det är där tidningen träffar Albin Ganovic. Redan som ung fastnade han för konceptet då han såg Cabaret på en fritidsgård.
– Jag blev helt tagen, säger han.
Som 15-åring satte han själv upp Cabaret Candy Club för första gången. Inför årets föreställning åkte han på inspirationsresa till Paris.
– Jag inspireras av livet där, de är verkligen livsnjutare och staden är ju romantikens stad, säger han.
Han besökte den legendariska nöjesetablissemanget Moulin Rouge och fick möjligheten att köpa tyger och plymer från deras egen ateljé.
– Det var verkligen helt fantastiskt. Så det man ser i kostym- och plymväg är därifrån, och det känns ju grymt, säger han.
Oh la la! är Cabaret Candy Clubs åttonde föreställning.
– Det blir en härlig blandning av musikunderhållning, dans, lite provokation och så är den lite känslomässig. Det blir medleys, disco, cirkus. Den berör lite olika ämnen och kanske kommer man någon gång att ta sig lite för hjärtat, berättar Albin Ganovic.
De flesta ur den 25 man starka ensemblen är lokala förmågor men man har även varje år internationella gästartister med sig. I år är det bland andra cirkusartisterna Duo Hand2Stand från Kanada som bland annat jobbat med Cirque du Soleil, och ficktjuven Kenny Quinn från Danmark.
– Kennys fingerfärdighet är i världsklass! Allt är i världsklass! säger Albin Ganovic, som vid sidan om Cabaret Candy Club bland annat jobbar som professionell clown.
Liksom tidigare år räds man inte att skämta högt som lågt med allt från Karin Laserow till Donald Trump.
– De är båda inbjudna till showen, säger Albin Ganovic med ett skratt.
Showen ska vara provocerande lekfull förklarar han.
– Vi försöker hela tiden pusha gränserna! Vi skämtar om båda sidor. Ingen går hem oförolämpad. Vi vill både roa och oroa. Det är verkligen överdrivet och stort och extra allt. Det mest givande för mig är om det blir lite diskussion efteråt, säger Albin Ganovic.
Dessutom är de lite unika med sin föreställning menar han.
– Vi är den enda showen i Norden med kabaré, liveband och cirkus. Det kommer bli ett bra drag så man kan bara komma och se showen och lämna bekymmerna hemma. I dag behöver man kabaré mer än någonsin, man behöver lite glädje, säger Albin Ganovic.
Föreställningen har premiär på Moriska Paviljongen den 9 november där den spelas till 18 november. Den 23 november flyttar Oh la la! till Oxhallen i Helsingborg.

×