Thomas Persson, regionchef på Vardaga, och Sofia Nilsson (C), klipper bandet när Vardaga tar över verksamheten på Lindgården.
Liselotte Nilsson Klang, Vardagas verksamhetschef, skar upp tårtan när Vardaga tog över verksamheten på Lindgården i Broby.
Sofia Nilsson (C) med Vardagas regionchef Thomas Persson.

Nu har Vardaga tagit över Lindgården

BROBY Klockan sju på onsdagsmorgonen tog dagpersonalen vid efter nattskiftet på Lindgården. Och samtidigt började en ny entreprenör driva boendet.
Då tog nämligen Vardaga över driften efter Attendo.

Efter lunch var det dags för en officiellt nyinvigning av Lindgården och Thomas Persson, regionchef på Vardaga, klippte bandet i entrén tillsammans med Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet i Östra Göinge.
För ett drygt år sedan fick Vardaga tilldelningsbeslutet.

– Jätteskönt att väntan är över. Vi har ju haft en plan för övertagandet och den har fungerat på ett fantastiskt sätt. Vi har haft en bra dialog med personalen och kommunen, säger Thomas Persson.
– Vi vill ju att övergången ska bli så smidig som möjligt, det skapar trygghet för de boende på Lindgården och för deras närstående. Merparten av personalen har valt att stanna kvar.
I upphandlingsprocessen låg stort fokus på kvalitet utifrån olika områden, som exempelvis bemötande, den enskildes delaktighet, personal och kompetens, mat och måltid.

Blir det några nyheter på Lindgården nu?
– En del nytt blir det, vi satsar ytterligare på aktiviteter, det är något vi jobbar mycket med och det kommer att synas även här. Till exempel kommer vi att ha en utflyktsbuss. Vi kommer att ha aktiviteter här på Lindgården, men det är även viktigt att man får komma utanför Lindgården och ut i våra vackra omgivningar, säger Persson.

Sofia Nilsson (C) menar att Vardaga och kommunen, som driver de övriga äldreboendena i Östra Göinge, kan trigga varandra att bli bättre.
– Det är spännande. Vi kan driva på varandra att göra det så bra som möjligt för våra äldre, säger hon.
Nilsson påpekar att kommunen hade att mycket bra samarbete med Attendo och hon hoppas och tror att samarbetet med Vardaga ska bli lika bra.
– Vi gjorde en upphandling med fokus på kvalitetshöjning och det känns positivt att hälsa Vardaga välkomna hit.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×