Nationella bombskyddet undersökte den sprängda bilen på Gärdesvägen bara någon timme efter händelsen. Foto: Jens Christian
Rolf Paimensalo var på torsdagseftermiddagen på plats med polisens husbil på Ljungdala för att få in tips om bilsprängningar. Foto: Robert Rolf

Bilden klarnar kring bilsprängningarna

HÄSSLEHOLM Strax efter klockan 23 på onsdagskvällen inträffade ännu en bilsprängning, den här gången på Gärdesvägen. Polisen kopplar även denna sprängningen till sommarens mordförsök i Hembygdsparken.

Ett dygn efter att en bil på Fredentorpsgatan och en på Bäckstigen sprängdes var det dags igen. Den här gången var det på parkeringsplatsen på Gärdesvägen som en bil sprängdes på i stort sett exakt samma sätt som de andra två.
– Tillvägagångssätt, metod och utrustning är den samma som vid sprängningarna i tisdags, säger polisens informatör Robert Loeffel.

Polisen kopplar även den senaste sprängningen till sommarens mordförsök där en man i 25-årsåldern blev beskjuten.
– Det stämmer, och vi har en ganska tydlig bild med vilket mål gärningsmännen har, säger Robert Loeffel.

Har de här händelserna koppling till något mer fall?
– Inte vad jag känner till i nuläget.

Finns det någon person frihetsberövad för sprängningarna?
– Nej, inte i nuläget.
Polisen är på det klara med att allmänheten känner en viss oro över de senaste dagarnas sprängningar, men enligt Robert Loeffel kan allmänheten ta det ganska lugnt.
– Jag förstår om man känner obehag över det som har hänt, men det är inte så att de här gärningsmännen har gått runt och slängt de här bangården till höger och vänster utan de är riktade mot några vissa personer. Sen är det klart att det är väldigt kraftiga smällar, säger Robert Loeffel.

På torsdagseftermiddagen och kvällen var polisen genom Rolf Paimensalo på plats på Ljungdala på för att ta emot allmänhetens tips och iakttagelser.
– Vi får se vad det ger, men när jag var på Fredentorp i går (läs: i onsdags) kom det nio stycken, och sex eller sju av dem hade inte kommit om vi inte var där. Sen är det inte min uppgift att utvärdera tipsen, det får utredarna göra, säger Rolf Paimensalo.
Både han och Robert Loeffel är dock noga med att poängtera att allmänhetens tips är av yttersta vikt för att kunna lösa sprängningarna.
– Inget tips är för litet och låt oss avgöra om det är bra eller dåligt. Och det går att lämna tips och vara anonym, säger Rolf Paimensalo.

Dagens fråga

Brukar du fika varje dag?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×