Arbetet med Amelies plats går framåt och i december kommer du att kunna ta del av ett mer välkomnande centrum. Foto: Ida Forsberg

Ombyggnation i slutskedet

Hässleholm Ombyggnaden i Hässleholms centrum går nu in i slutskedet, men än är det en bit kvar innan Amelies plats är färdigställd.

Den 10 december kommer Järnvägsgatan mellan Tingshusgatan och Andra Avenyen att vara klar att öppnas upp för trafik.
Då flyttar även busshållplatserna tillbaka till ordinarie platser längs Järnvägsgatan.

Det berättar tekniska förvaltningens projektledare Tomas Ohlsson i ett pressmeddelande.
– Det mesta av Amelies plats, alltså området utanför stationen vid Järnvägsgatan, beräknas att vara klart till första advent. Därefter har vi lite arbete kvar med uteplatsen utanför stationsbyggnaden och med att få de sista detaljerna på plats.
– Helt klart kommer det att vara först i början på 2018, tillägger tekniska förvaltningens projektledare Tomas Ohlsson.

Korsningen Järnvägsgatan/Tingshusgatan beräknas att vara klar i mitten av november och öppnas då upp för trafik igen.
Från och med den 10 december öppnar man upp för trafik längs hela Järnvägsgatan.
Regionbussarna, som idag avgår från tillfälliga hållplatser, flyttar tillbaka till ordinarie hållplatser vid Resecentrum den 10 december.
Stadsbussarna kommer då att avgå från samma hållplatser som regionbussarna, samt från den nya stadsbusshållplatsen på Järnvägsgatan.

Tekniska förvaltningen och entreprenören har justerat den ursprungliga tidsplanen, bland annat på grund av bygglovsprocessen med uteplatsen framför stationsbyggnaden och ett oförutsett kabelbyte på Amelies plats.
– Trots att vi är något försenade har arbetet flutit på bra under hela året. Vi förstår att det är frustrerande med byggarbete mitt i stan, framför allt precis utanför stationsbyggnaden, men vi ber om tålamod några veckor till, avslutar Tomas Ohlsson.

Dagens fråga

Har du höststädat trädgården?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×