Pär Palmgren (M) är oroad över den senaste tidens sprängningar i Hässleholm FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Pär Palmgren (M): ”Jag är inte ett dugg förvånad”

HÄSSLEHOLM Det som tidigare varit vardagsmat i storstäderna (skjutningar och bilsprängningar) har nu blivit verklighet i Hässleholm, om än i mindre skala. Det är något som oroar kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M), men han är inte förvånad över utvecklingen.

En skjutning som rubriceras som mordförsök i Hembygdsparken i somras, och nu tre nattliga bilsprängningar som kopplas till den händelsen. På kort tid har kriminaliteten ökat och blivit värre i Hässleholm, och det oroar Pär Palmgren.
– Det är obehagligt att det kryper närmare oss nu, men jag är inte ett dugg förvånad, säger Pär Palmgren.

Kommunen håller sig informerad om de senaste händelserna genom säkerhetschefen Anders Nählstedt som står i kontakt med polisen, men hittills har det inte inneburit några speciella åtgärder från kommunens sida.
– Vad jag har förstått så har de här sprängningarna inte varit riktade mot allmänheten utan någon form av intern uppgörelse, säger Pär Palmgren.

Han är nöjd med att polisen satsar stora resurser på att lösa bilsprängningarna så snabbt de kan.
– För polisen verkar det här vara prio ett, och det är jättebra. Jag tror det är viktigt att man får stopp på det här i ett tidigt skede.
I nuläget gör kommunen inte något extra i form av intensifierat arbete med Brottsförebyggande rådet (Brå), men om de senaste händelserna skulle fortsätta kan det bli aktuellt med det enligt Pär Palmgren.
– Vi uppdaterar oss dagligen, och är beredda.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar