Tjejer och killar från 8 till 12 år har under höstlovet tränat med MFF-akademin i den nya inomhushallen i Tyringe. Här är de samlade undet en fotograferingpaus. FOTO: JAN RYDÉN

Ungdomar tränade med MFF

I tre dagar tränar ett 30-tal fotbollsungdomar i åldern 8 till 12 år från flera lokala klubbar med MFF-akademin i den nybyggda Tyrehallen.
– Vi ser det som ett bra möjlighet att sprida vårt varumärke, säger Fredrik Persson från Malmö FF.

I höst var en buss med ungdomar från Tyringe IF nere i Malmö för att se matchen mellan MFF och Halmstad. De fick även det trevliga uppdraget att vara maskotar då spelarna vandrade in på planen inför matchen.
– Vi tycker det är ett bra sätt för att få barn bli intresserade av oss som klubb, menar Persson som tillsammans med Jimmie Andersson stod för träningen då Norra Skåne besökte fotbollsskolan på onsdagen.
Persson var mycket imponerad av den nya fotbollshallen i Tyringe.
– Det är få förunnat att ha de här möjligheterna med den allra senaste generationen konstgräs. Även om hallen inte har fullmått så räcker den som träningshall.

Det är fullmatade dagar för deltagarna i fotbollsskolan. Med start klockan nio på förmiddagen är det träning som pågår fram till lunch.
På eftermiddagen är det matchspel som gäller för pojkarna och flickorna fram till 15.00 då dagen är slut.
– Det har kommit hit ungdomar från flera klubbar i regionen som Farstorp, Bjärnum, Hässleholms IF, Finja, Röke och FC Hessleholm, säger Fredrik Jeppsson, ordförande i Tyringe IF.
Som berättar att det inte bara är hans egen klubb som kommer att använda den nya hallen.
– Det ska bildas en allians med olika klubbar runt omkring. Jag tror att det är viktigt i framtiden att småklubbarna samarbetar.
– Det är en helt fantastisk hall som fungerar som en inspirationskälla. Det är klart att den ska användas så mycket det bara går.

Linus Romberg tränar ett av pojklagen i Farstorp. Han är positiv till att MFF-akademin även verkar i Göingebygden.
– MFF har ett färdigt koncept som inte kostar klubbarna något. Akademin ska även komma ut till klubbarna vid några tillfällen, säger Romberg.

Det är dock inte gratis att vara med på fotbollsskolan i Tyringe. Det kostar 1600 kronor för deltagarna att vara med under de tre dagarna.
– Men man får mycket för pengarna då det ingår tre dagars träning, mat samt utrustning, säger Jeppsson.

Varför samarbetar ni med MFF-akademin?
– Det var något som mognade fram när vi fick den nya hallen. Samtidigt så sökte MFF-akademin samarbetspartner i skola och föreningar, säger Fredrik Jeppsson som berättar att det finns planer för en ungdomscup i hallen i framtiden.

– Vi har tänkt oss att köra igång en ungdomsturnering nästa år. Det hela är på planeringsstadiet men vi ska inte konkurrera med de andra inneturneringarna i bygden, säger Jeppsson som menar att den framtida cupen har ett trumfkort.
– Det är inte många innecuper som kan erbjuda spel på konstgräs.

×