Annons

Sparkade hundvalp – åtalas

Eslöv En 34-årig man åtalas för djurplågeri efter att ha sparkat och slagit en hundvalp.
Eslöv • Publicerad 6 november 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT-bild
Foto: TT-bild

Mannen befann sig vid Eslövshallen den 5 mars. Klockan var strax före två på natten och enligt vad han senare berättade för polis var han där för att träna sin hundvalp att gå och sitta fint.

Platsen där han befann sig är övervakad med värmekamera. En larmoperatör kunde på videobilderna se hur mannen slog hunden i huvudet med händerna och ett koppel, och snurrade eller svingade runt valpen innan han slängde in den i en bil.

Annons

Polispatrullen kunde gripa mannen på plats. Han satt då i sin bil på parkeringen tillsammans med hunden.

SVT Nyheter var först att rapportera om åtalet och skriver på sin sajt att hunden aldrig omhändertogs trots det den utsattes för.

I ett senare förhör hävdade 34-ringen att valpen i själva verket inte är hans utan tillhör en kompis, som efter händelsen flyttat utomlands och tagit hunden med sig. 34-åringen vet inte när kompisen kommer tillbaka till Sverige. Det är denna kompis som är den verkliga gärningsmannen, enligt 34-åringen.

Henrik LindahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons