Foto: TT-bild

Sparkade hundvalp – åtalas

Eslöv En 34-årig man åtalas för djurplågeri efter att ha sparkat och slagit en hundvalp.

Mannen befann sig vid Eslövshallen den 5 mars. Klockan var strax före två på natten och enligt vad han senare berättade för polis var han där för att träna sin hundvalp att gå och sitta fint.

Platsen där han befann sig är övervakad med värmekamera. En larmoperatör kunde på videobilderna se hur mannen slog hunden i huvudet med händerna och ett koppel, och snurrade eller svingade runt valpen innan han slängde in den i en bil.
– Först tänkte jag att jag måste sett fel. Jag trodde att han sparkat iväg någon boll eller liknande, men hunden sprang inte efter den, snarare ryggade tillbaka, berättade operatören och förklarade att när han sedan såg den andra sparken slog han genast larm till polisen.

Polispatrullen kunde gripa mannen på plats. Han satt då i sin bil på parkeringen tillsammans med hunden.
Videofilmen är nu åklagarens trumfkort i bevisningen. 34-åringen nekar dock till brott. Han menar att det var en bekant som våldförde sig på valpen, och att denna person hann smita innan polisen kom till platsen. På videobilderna syns dock bara en person.

SVT Nyheter var först att rapportera om åtalet och skriver på sin sajt att hunden aldrig omhändertogs trots det den utsattes för.
– I det här fallet hade hunden inga synliga skador och det har inte funnits något akutskede. Då har man gjort den här bedömningen, säger Gunilla Lindkvist vid Eslövspolisen till SVT Nyheter som även publicerat ett klipp ur övervakningsfilmen.

I ett senare förhör hävdade 34-ringen att valpen i själva verket inte är hans utan tillhör en kompis, som efter händelsen flyttat utomlands och tagit hunden med sig. 34-åringen vet inte när kompisen kommer tillbaka till Sverige. Det är denna kompis som är den verkliga gärningsmannen, enligt 34-åringen.

Läs mer:

×