Sångaren Robert Knight död

Den amerikanske sångaren Robert Knight, har avlidit i en ålder av 72 år.
Han var mest känd för hitsingeln Everlasting love, som nådde 13:e platsen på Billboardlistan i USA.
Robert Knight var född i Tennessee och både hans mor och tvillingbror dog vid födseln.
Han inledde sin musikaliska karriär i gruppen The Paramounts. Det gick inget vidare för gruppen så istället satsade han på att utbilda sig till kemist på Tennessee State University. Han sjöng även i gruppen The Fairlanes.
1967 satsade han istället på en solokarriär och skrev kontrakt med Rising Sons record label. Everlasting love blev en av de största sångerna som någonsin kommit från Nashville och den klättrade snabbt på Billboardlistan. Många kända artister har sjungit låten efter honom, som exempelvis Gloria Estefan, US och Carl Carlton.
Efter denna hit följde fler framgångar, som bland annat Love on a Mountain Top, Dance only with me, It’s been worth it all, Power of love, Free me, Blessed are the lonely och Magic. Vid sidan om sången arbetade han som kemist.
Robert Knight fanns med i Country Music Hall of Fame och utställningen Night Train to Nashville: Music City Rhythm and Blues, som öppnade 2004 och visade i över ett år.
Sångaren dog efter en kortare tids sjukdom.