Åberg: Fokus på femklövern

BROBY

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson stänger dörren till Sverigedemokraterna nationellt – men låter den stå på glänt på lokal nivå.
– Jag vill inte gå in och peka finger till enskilda kommuner som på alla möjliga sätt arbetar i besvärliga parlamentariska situationer. Jag tror inte att det är någon kommun i dag där M förlitar sig på SD:s stöd. Men jag tycker att man inte ska ha nationella pekfingrar som ska tala folk till rätta lokalt, att de inte får skapa en majoritet eller en kommunstyrelse som bygger på en viss parlamentarisk förutsättning, säger han i en intervju med Aftonbladet.
Östra Göinges kommunalråd Patric Åberg (M) säger att Moderaterna i kommunen inte har några planer på att samarbeta med SD – men han välkomnar samtidigt Kristerssons uttalande.
– Jag tycker det är ett bra besked. Partiledningen ska inte bestämma hur vi ska och inte ska göra lokalt i kommunerna, säger Åberg.
Så du kan tänka dig ett samarbete med SD för att bilda majoritet efter valet 2018?
– Vi förbereder oss för att gå till val med femklövern (M, KD, L, C, MP), det är där vårt fokus ligger och vår målsättning är att femklövern får egen majoritet, säger Åberg.
– Vad som händer efter valet står skrivet i stjärnorna, det får vi se då.

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×