Göte Johansson, Granadachef, vill sätta in bergvärme och rusta upp Granada. FOTO: ANDERS GRÖNLUND/ARKIV
Nytt golv är att vänta på Granada. arkivbild

Utnött dansgolv byts ut

Lönsboda Granada behöver renoveras.
– Behovet är jätte-
stort, säger chefen Göte Johansson, som räknar med att notan lär hamna på 1,7 miljoner kronor.

Just nu pågår ett ansökningsförfarande fram till den sista november.
– Vi söker pengar från Boverket och kommunen, säger Göte Johansson. Och vi har lagt ut om offerter, som börjar trilla in.

Det är omfattande förbättringar som behövs. Bland annat ska bergvärme sättas in. Golvet runtomkring dansbanan är sprucket så det måste läggas om.
– När Smokie var här gungade dansgolvet ordentligt, så vi behöver byta parketten på dansgolvet, det är ofrånkomligt. Vi river ut den gamla och lägger in ny parkett.

Göte Johansson berättar också att det behövs nya förråd.
– När dansbanden kommer har de ingenstans att ställa sina grejer. Det är fullt överallt och saker står på hög så det är en prioritering att få till nya förråd.

En annan förbättring för orkestrarna är att en ny ramp ska byggas. På så vis behöver banden bära mindre och de kan rulla in prylar och instrument.
– Behovet är jättestort så jag hoppas att allt det här ska gå bra.

Senast en genomgripande renovering gjordes på Granada var 1999 då loftet byggdes till. Dessförinnan genomfördes ett stort renoveringsprojekt 1992.
– Det är ingen risk med golven, så att man snubblar och trillar igenom, de är bara utslitna, säger Göte Johansson, som nu förbereder de sista aktiviteterna i år. På tur står julmarknaden den 18-19 november, julshowen den 2 och 9 december och Scotts får avsluta den här säsongen på juldagen.
Men just nu hoppas Göte Johansson på att ansökningarna kommer beviljas.
– Går allt enligt planerna blir det renovering när säsongen är slut till våren och vi stänger för sommaruppehållet nästa år.
Så till hösten 2018 kan det kanske bli tal om nyinvigning för det berömda nöjespalatset, som 2006 blev utnämnt till Sveriges finaste folkpark.

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar