Brukare eller missbrukare
När jag blir gammal vill jag bara vara en senior med livserfarenhet, som p.g.a sin ålder behöver hjälp.
Inte en brukare som på nåder bedöms vara i behov av samhällets tjänster.
Inte vill väl hemtjänstpersonalen kallas missbrukare när de kör för fort
eller glömmer en brukare?
Fattiga pensionärer i landet
I Sverige lever nästan var femte pensionär under gränsen för risken att hamna i fattigdom. Situationen är värre än i våra nordiska grannländer där pensionärerna har bättre villkor.
Det är rimligt att tänka sig att ett välfärdsland som Sverige skulle kunna ge ekonomisk trygghet åt dem som hjälpt till att bygga upp vår nuvarande välfärd.
När jag tänker tillbaka på mina riksdagsår var det många som hörde av sig och vill ha hjälp i olika frågor. Flera av dem hade garantipension och det var svårt att få den att räcka till. 2018 är det valår och det är bra att de politiska partierna lyfter fram olika förslag för bättre levnadsvillkor för pensionärer. Kan det bero på att 25 % av väljarna är pensionärer?
Peter Lindgren från SPF efterlyser i en debattartikel fler seniorer i Sveriges riksdag. Jag är beredd att anta utmaningen och kommer att finnas som nummer åtta på centerpartiets lista. Eftersom jag kom trea i medlemsomröstningen hade jag räknat med en bättre placering men nu blev det inte så och det får jag respektera. Istället får jag hoppas på stöd i form av kryss.
Trög stadsplanering
Ledande kulturskribenter – ja dominerande, ser fortfarande Farstorp, Vittsjö Tyringe etcetera som orter som har att förhålla sig till Hässleholm. Det drar med sig massor av felplanering – sjuk- och vårdplanering för Vittsjö, bemanning av deltidsbrandkår sammanstädes, för att ta några axplock.
Som Sven Jensén visar i hembygdsböckerna för Göinge 2015,2016, år detta en tid som har varit! I själva verket är det – som jag själv som cirkelledare kunnat visa (exemplet Läreda, Stoby m.fl.) – numera fråga om delar av den egentliga staden (!) Läs och begrunda.
Det gör att dessa kulturskribenter influerar på stadsplaneringen på ett förminskande och trängande sätt – badhus vid Netto som ett exempel. Hässleholm förtjänar den stadsplanering som inte förminskar Tyringe, Sösdala m.fl. orter, eftersom (!!) dessa numera är delar av staden Hässleholm och inget annat.

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×