Annons

Maskerade män rånade guldbutik

Höör Strax efter klockan 09 på fredagen larmades polis om att ett rån ägt rum på Storgatan i Höör.
Höör • Publicerad 10 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Lennart Andersson
Foto: Lennart Andersson

Två maskerade gärningsmän ska ha gått in i butiken Larssons Ur, Optik och Guld bärandes på något slags tillhygge. Männen plockade på sig gods och lämnade platsen.

Två butiksbiträden befann sig i butiken vid händelsen.

Annons

– Vi är på plats och pratar med personalen, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Några hot eller fysiska personskador har inte förekommit. Inga kunder befann sig i butiken under händelsen.

– Gärningsmännen ska inte ha burit vapen, men haft med sig någon form av tillhygge som hammare eller kofot, säger Anna Göransson.

Polisen inledde på fredagsförmiddagen en jakt på gärningsmännen vilket innebar att man stoppade och kontrollerade bilar i bland annat i Hasslebro. Bilkontrollerna var fortfarande i gång vid elvatiden på fredagen. Då hade ännu ingen gripits.

– Polisen samlar information från de två anställda som befann sig i butiken, söker med hund i området och följer upp eventuella vittnesmål och tips. Tekniker är även på väg till brottsplatsen, skrev polisen på sin hemsida under fredagen.

Man är intresserad av iakttagelser från allmänheten gällande en personbil som misstänks ha anknytning till rånet.

Bilen ska ha stått parkerad på en boendeparkering i ett bostadsområde på andra sidan järnvägen, dit gärningsännen misstänks ha sprungit för att sedan lämna platsen i aktuell bil.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons