Nu öppnar nya Tivoli Food hall med 15 restauranger
– Vi är ett gäng matnördar som gått samman för att kunna bjuda på en god upplevelse, säger pizzakrögaren Gorm Wisweh.
Det verkar ha gått inflation i så kallade matmarknader i Köpenhamn. Tidningen har tidigare berättar om Torvehallarna på Nörrebro, Westmarket på Västerbro samt Papiröen mitt emot Nyhavn, på andra sidan vattnet.
En av krögarna som finns på plats är Gorm Wisweh från Bornholm. Han började med pizzor i sin mors kafé på den danska ön men kände snart att ville öppna en speciell pizzeria med tillgång till besökare året om, inte bara på sommaren som det lätt blir på just Bornholm. Så han sökte sig till Köpenhamn. Sedan tidigare finns Gorms Pizza på ytterligare tre platser runt om i den danska huvudstaden.
Bland krogarna finns en rad kända namn där flera redan är en del av det nya Köpenhamns gastronomiska profil. Utbudet är varierande med varm och kall mat. Allt från spanskt, asiatiskt, ekologiskt, rawfood, klassiska smörrebröd till traditionell fika och barer. Helt nytt för Köpenhamn är svenska Zócalo som serverar mexikansk mat med fokus på sundhet och rena råvaror.
Martin Kew från Tapa del Toro tycker det är spännande att kunna erbjuda snabbmat med lite klass där det är helt upp till gästerna att själva välja hur länge man vill stanna.
Vad gäller sittplatserna så finns där ett 70-tal inomhus i mathallen. Runt om byggnaden, på båda sidor, öppnas det också upp uteplatser där man ut mot Bernstorffsgade har 65 att välja mellan och in mot nöjesparken ytterligare 370.