Annons

Nu öppnar nya Tivoli Food hall med 15 restauranger

Köpenhamn Tivoli i Köpenhamn vill kunna erbjuda något året runt, inte bara när man har öppet för åkattraktionerna. Den 17 november öppnar nya Tivoli Food Hall med 15 olika restauranger.
Publicerad 11 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi är ett gäng matnördar som gått samman för att kunna bjuda på en god upplevelse, säger pizzakrögaren Gorm Wisweh.

Annons

Det verkar ha gått inflation i så kallade matmarknader i Köpenhamn. Tidningen har tidigare berättar om Torvehallarna på Nörrebro, Westmarket på Västerbro samt Papiröen mitt emot Nyhavn, på andra sidan vattnet.

En av krögarna som finns på plats är Gorm Wisweh från Bornholm. Han började med pizzor i sin mors kafé på den danska ön men kände snart att ville öppna en speciell pizzeria med tillgång till besökare året om, inte bara på sommaren som det lätt blir på just Bornholm. Så han sökte sig till Köpenhamn. Sedan tidigare finns Gorms Pizza på ytterligare tre platser runt om i den danska huvudstaden.

Annons

Bland krogarna finns en rad kända namn där flera redan är en del av det nya Köpenhamns gastronomiska profil. Utbudet är varierande med varm och kall mat. Allt från spanskt, asiatiskt, ekologiskt, rawfood, klassiska smörrebröd till traditionell fika och barer. Helt nytt för Köpenhamn är svenska Zócalo som serverar mexikansk mat med fokus på sundhet och rena råvaror.

Martin Kew från Tapa del Toro tycker det är spännande att kunna erbjuda snabbmat med lite klass där det är helt upp till gästerna att själva välja hur länge man vill stanna.

Vad gäller sittplatserna så finns där ett 70-tal inomhus i mathallen. Runt om byggnaden, på båda sidor, öppnas det också upp uteplatser där man ut mot Bernstorffsgade har 65 att välja mellan och in mot nöjesparken ytterligare 370.

bild 1/12
Mexikanskt hos Zócalo.
I går smygöppnade Köpenhamns senaste matmarknad, Tivoli Food Hall. I mathallen samsas 15 snabbmatsställen och den 16:e resturangen huserar på ovanvåningen i en egen fristående stor lokal. Foto: Jörgen Johansson
Utbudet är varierande. Här finns barer, kaféer, asiatisk mat, spansk mat, burgare, pizza, kyckling och mycket annat. Foto: Jörgen Johansson
Tanken är att kunna konkurrera med hög kvalitet och intresset har varit så pass stort att Tivoliledningen kunnat handplocka vilka de vill ha. Foto: Jörgen Johansson
Högst upp i byggnaden finns en jättelik takterass med helt nya vyer över pulserande gator och lugnet i nöjesparken. Foto: Jörgen Johansson
Inne i mathallen kan du eller ditt sällskap sitta runt matstånden och titta på när det hela tillagas eller ta en plats kring de utplacerade borden. Foto: Jörgen Johansson
_ Här kan du komma in och plocka åt dig ett par av 20-talet olika pinchos från disken och slänga i dig det med ett glas sherry på tio minuter eller sitta i flera timmar, berättar Martin Kew från Tapa del Toro. Foto: Jörgen Johansson
Wrap från Bobbabella.
Lövtunn pizza från Gorm.
Sallad från isländska Gló.
Fikabröd hos Brödflov.
Lokalbrygd öl.
Mexikanskt hos Zócalo.
I går smygöppnade Köpenhamns senaste matmarknad, Tivoli Food Hall. I mathallen samsas 15 snabbmatsställen och den 16:e resturangen huserar på ovanvåningen i en egen fristående stor lokal. Foto: Jörgen Johansson
Pia LobellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons