Foto: Matilda Arborelius
De 39 eleverna får taket - och till slut även flygplanet - att lyfta.Foto: Matilda Arborelius
- Det är lite rörigt nu, men det kommer det inte att vara när det är dags. Varje sak har sin plats, säger Nathalie Lodell när hon visar logen.

Eleverna redo för höstshowens take off

Hur beter sig egentligen bagagepersonalen på en flygplats? Vad gör alla människor som sitter i vip-loungen? Det och lite till får publiken reda på när eleverna på Musikteaterskolan i Bjärnum packar väskorna för en tur med M One Airways – årets höstshow.

Med bara ett par dagar kvar till premiären är eleverna på Musikteaterskolan i Bjärnum mitt uppe i repetitionerna av årets höstshow. De har just börjat köra igenom hela showen med ljus, ljud och musik. För att underlätta arbetet har eleverna delat in sig i grupper som håller ordning på olika saker. En grupp står för kostymerna, en för rekvisita, några för mickarna och några för fikat.
– Fika måste man ha, säger Nathalie Lodell som tillsammans med bland annat Felix Flyboo ingår i Pr-gruppen vars uppgift är att hålla klassens Facebooksida och Instagram uppdaterad.
Just nu fylls dock tiden mest av de intensiva repetitionerna som varar från tidig morgon till sen kväll.
– Det är så fruktansvärt värt det när man står på scenen, säger Felix Flyboo.
Allt från sångtexter till koreografi till alla klädbyten bakom scen måste sitta.
– Det är viktigt att köra högertrafik bakom scenen så man inte springer in i varandra, säger Nathalie Lodell.
Med 39 elever som mest på scen är det mycket att hålla reda på, och det blir många kreativa lösningar.
– Jag har ett nummer där en tjej håller min mick, en annan knyter mina skor och en tredje tar på mig min tröja medan jag själv drar över byxorna samtidigt som jag körar, säger Nathalie Lodell med ett skratt.
Årets höstshow, M One Airways är skriven av lärarna på Musikteaterskolan och utspelar sig på en flygplats.
– Vi får träffa på alla möjliga olika människor som kan finnas på en flygplats, alltifrån de som tar hand om bagage, till kabinpersonal och de som jobbar i tax free-butiken. Vi visar lite hur de egentligen kanske är, säger Felix Flyboo.
– Bagagepersonalen kanske inte alltid är så snäll mot väskorna som man tror, och som man ibland märker när man kommer hem och upptäcker en buckla på väskan. Här får man veta hur det går till, säger Nathalie Lodell med ett leende.
Med en salig blandning av dans, ballader och metal kommer publiken att få en rejäl inblick i vad som egentligen försiggår på en flygplats.
– Vad har piloterna för status i ett sådant sammanhang? De blir ju lite idoler och rockstars medan städpersonalen är lite i skymundan. Men hur känner städpersonalen egentligen? säger Felix Flyboo.
Dessutom bjuds det på en kärlekshistoria och lite tänkvärdheter.
– Det är både komik och sätter sig lite i halsen, säger Nathalie Lodell.

Vad kommer publiken att få under kvällen?
– Allt och lite till! Det blir en flygtur utöver det vanliga, konstaterar Nathalie Lodell. Det blir verkligen det där lilla extra.
– Ja, det blir en berg- och dalbana, det ena numret är känslomässigt och i något annat samlas hela ensemblen och bara skriker ut, säger Felix Flyboo.

Hur är premiärnerverna då?
– Jag är supertaggad, säger Nathalie Lodell.
– Ja, det ska bli fruktansvärt roligt, säger Felix Flyboo strax innan han måste springa iväg för att vara med när de ska ställa in ljudet på kören.
På fredag den 17 november är det premiär för M One Airways på Musikteaterskolan i Bjärnum. Övriga speldatum är 18, 19, 25 och 26 november.

×