Kvinna misstänkt för mord i Perstorp släppt

Skåne Den kvinna som anhållits för ett sju år gammalt mord på en tvåårig pojke släpptes under onsdagseftermiddagen.

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg beslutade under onsdagseftermiddagen attt häva anhållandet av kvinnan som sedan i måndags varit anhållen skäligen misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp för sju år sedan.

En eventuell häktningsframställning mot kvinnan skulle ha ingetts till tingsrätten i ärendet senast kl. 12.00 torsdagen den 16 november men åklagaren har nu i stället beslutat att häva anhållandet och försätta kvinnan på fri fot.

– Skälet till att jag inte begär kvinnan häktad är att hon endast är skäligen misstänkt för brottet, det vill säga den lägre misstankegraden. När någon häktas på denna lägre misstankegrad har polis och åklagare bara en vecka på sig för att stärka misstankarna till nivån ”sannolika skäl”. Utredningsläget är dock sådant att jag inte bedömer det som möjligt att stärka misstankarna och nå upp till sannolika skäl. Därmed finns det inte förutsättningar för ett fortsatt frihetsberövande och därför har jag hävt det så kallade utredningsanhållandet, säger kammaråklagare Helene Jacobsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock och vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter som kan vara relevanta för utredningen.

Det var i måndags den 13 november som en kvinna greps och anhölls som skäligen misstänkt för mord på ett barn i Perstorp under år 2010. Misstankarna mot kvinnan uppstod efter att nya uppgifter inkommit till polisen i ärendet.

Dagens fråga

Brukar du läsa böcker eller lyssna på ljudböcker?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×