Emelie Persson är den målvakt som just nu släppt in minst mål i Skåneettan. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Emelie Persson vill kvala igen med Röke

Röke IBK är det lag som släppt in minst mål av alla i den skånska damettan i innebandy. En av anledningarna är Emelie Persson.
– Det är jättekul att det går bra för både mig och laget, säger Rökemålvakten.

I senaste omgången återtog Röke serieledningen efter segern i Skurup och tidigare serieledande Stanstads suddenförlust mot nuvarande tvåan Malmö Ungdom. Rökedamerna leder med en poäng före de bägge nämnda lagen men kan utöka den då de har en match mindre spelad.
– Det är alltid roligt att leda serien. Bara att hoppas vi kan behålla den, säger 27-åringen som är nöjd med sitt lags start.
– Det går knappast vara något annat då vi bara tappat tre poäng (en förlust) på sex matcher.
Perssons Röke hoppas på att vara serieledare även efter kvällens match hemma i Qpoolen mot mittenlaget Engelholm. Laget från Bjärehalvön gjorde en stark match senast då de vann mot tippade topplaget Landskrona.
– Vi mötte dem på försäsongen och kunde då konstatera att de har många duktiga spelare. Så vi tar absolut inte ut någon seger i förskott.

– Årets serie verkar bli väldigt jämn då det känns som att alla kan slå alla. Det spelar ingen större roll om det är topp- eller bottenlag.
Emelie Persson började spela i dåvarande innebandyklubben Hässleholms IF som på sin tid plockade fram en hel del talanger.
– Jag var bara nio år och målvakt redan då. Det är något som jag alltid varit, någon annan position i laget har aldrig varit aktuellt.
Inför säsongen 2009-10 slog sig HIF och Röke IBK samman. Sedan dess har Emelie varit nummer ett på målvaktsposten.

– Jag tycker det är lika roligt att spela nu som det var tidigare. Extra kul har det varit de senaste åren då det gått riktigt bra för laget.
Göinges innebandy-stolthet har under de senaste tre åren kvalspelat vid två tillfällen. I våras fick laget nöja sig med en andraplats men målet denna säsong är att återigen få kvalspela.
– Det finns inget annat i mina ögon. Vi vill ha tuffa matcher, säger Persson som stortrivs i Röke.
– Trots att det är ett stort åldersspann, där den yngsta är 16 år och den äldsta 29 år, har vi väldigt roligt ihop. Vi äldre drar med oss de yngre.
Dessutom har Röke den här säsongen fått tillbaka målsprutan Marika Bengtsson som ifjol tog det lite lugnare med spel i Göinge IBK. Däremot saknas Anna Gunnarsson som är med barn.
– Marika gör stor skillnad. Sedan tror jag att Anna sbart är tillbaka efter sin graviditet. Hon har inget annat val, jag kommer att tvinga henne, säger Emelie Persson med glimten i ögat.

Räcker Röke till i allsvenskan?
– Jag tror att det är en liten bit kvar för oss för att klara oss i den konkurrensen. Det är ett ganska stort steg mellan ettan och allsvenskan.

Dina styrkor som målvakt?
– Oftast så sitter bollen i händerna på mig då jag har bra reflexer. Sedan är jag bra på att prata och styra spelet från min position bakifrån.