GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skrot åtalas för miljöbrott

Hässleholm Ägaren till en bilskrot i Hässleholms kommun åtalas för miljöbrott.
Hässleholm • Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Ägaren till en bilskrot i Hässleholms kommun åtalas för miljöbrott.

Enligt kammaråklagare Hanna Martibnsson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har ägaren till bilskroten uppsåtligen eller av oaktsamhet orsakt att det släppts ut föroreningar i marken.

Utsläpp av olja på flera platser har orsakats av att ägaren placerat uttjänta bilar, som inte varit helt tömda på miljöfarliga vätskor, på lastpallar eller direkt på marken där ytan inte varit hårdgjord.

Olja har läckt från motorerna och andra delar av bilarna ner i marken.

Händelsen inträffade mars 2015. Ägaren till bilskroten förnekar brott.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.