Sebastian Stevensson spelar fagott i Musikskolans konsertsal på lördag.

Fokus på fagott

Prisad musiker till Osby

Osby. Sebastian Stevensson, 2016 års vinnare av Solistpriset, spelar i Osby lördag klockan 16.00. Tillsammans med Asuka Nakamura, piano, och Mathias Kjøller, klarinett ger han en konsert i Musikskolans konsertsal.
Juryns motivering till Solistpriset lyder: ” Vår vinnare tilldelas Solistpriset för sin virtuosa behärskning i världsklass av sitt instrument och sin starka förmåga att kommunicera med publik och medmusikanter”. Solistpriset genomförs av Kungliga musikaliska akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik. Sebastian Stevensson har nu gett sig ut på vinnarturné i hela Sverige. Han är numera solofagottist i Danmarks radio symfoni-orkestret och undervisar vid Det danske kongelige musikkonservatorium.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×