Annons

Naturfestival till Sibbhult igen

Osby • Publicerad 23 november 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Göinge Naturskyddsförening bjuder in till festival den 13 januari 2018 och bjuder på naturupplevelser från när och fjärran.
Göinge Naturskyddsförening bjuder in till festival den 13 januari 2018 och bjuder på naturupplevelser från när och fjärran.

Göinge naturfestival anordnas nu för femte året. Under dagen visas bilder och filmer, det blir försäljning av böcker, honung och fågelholkar. Det går att mingla med andra naturintresserade och köpa fika och korv med mera.

Klockan 17 blir det prisutdelning i fototävlingen, Alla som vill kan delta. Inlämning av de tre bästa bilderna görs på ett USB-mine kan lämnas in på förmiddagen mellan klockan 9.30 och 11.00.

Annons

Allt arbete är ideellt och föreningen hoppas alltså få in 20 000 kronor som ska gå till inköp av skyddsvärda skogar inom ramen för projektet ”Rädda skogen”.

På programmet står bland annat ”Storkens återkomst – för dig som tror på storken,” ett föredrag av Sven Persson, Vankiva. Han säljer också sin nyutkomna bok med samma titel.

En annan färsk bok, Vattenriket, av Patrik Olofsson, Falkenberg, säljs.

Han pratar om ”Kroknäbbar och eldögon – möten med rovfåglar och ugglor.”

Utflykter görs även till Cornwall, den öländska natten och blandskog, regnskog och savann.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons