GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Socialens råd kostade henne 120 000

Hässleholm • Publicerad 23 november 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Ann-Marie Algotsson hyrde ut sin bostad till flyktingar, som förstörde den. Nu tar hon saken vidare till tingsrätten för att kommunen ska betala fakturan på 112 000 kronor.
Ann-Marie Algotsson hyrde ut sin bostad till flyktingar, som förstörde den. Nu tar hon saken vidare till tingsrätten för att kommunen ska betala fakturan på 112 000 kronor.

Hon anklagar socialförvaltningen för att de har lurat henne och vill nu varna andra för att inte gå i samma fälla.

I dag bor Ann-Marie Karlsson i en tvårumslägenhet nära Grönängsskolan. På köksbordet står ett hemarkiv, som är till bredden fylld med papper som har med uthyrningen att göra. Den innehåller kontrakt, kommunikation med förvaltningen, försäkringsbolagets skadeinventering och fakturor från firmor för renovering av villan.

Allt började i januari 2016. Ann-Marie Karlssons villa stod tom och hon funderade på om hon skulle hyra ut den, eller sälja huset. Hon visste att kommunen sökte bostäder till nyanlända och kontaktade kommunens bostadshandläggare. Men hon hörde inget och annonserade på Blocket istället.

Biståndshandläggaren betonade att Ann-Marie Karlsson kunde känna sig helt trygg.

Ann-Marie Karlsson upptäckte att fukt hade spridit sig i huset, särskilt i badrummet och i köket. Toalettfönstret hade börjat ruttna, eftersom det alltid stod öppet.

I januari i år tog Ann-Marie Karlsson dit sitt försäkringsbolag, som konstaterade stora skador i huset, som hade orsakats av de som bodde där. Fukt och mögel hade spridit sig.

Socialen meddelade att Ann-Marie Karlsson fick vända sig till kronofogden för att få sina pengar.

Familjen är fortfarande skyldig henne 6 500 i hyra.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.