Villapriserna har ökat kraftigt i Hässleholm

Hässleholms kommun kommer på tredje plats på listan över kommunerna i Skåne där villapriserna stigit mest jämfört med för 10 år sedan. Detta visar en ny undersökning.

Det är Svensk Fastighetsförmedling som gjort undersökningen med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik. I Hässleholm ligger ökningen på 58 procent, bara två procentenheter bakom Svedala på förstaplatsen.

Även i Skåne som helhet har villapriserna ökat kraftigt. I över hälften av kommunerna ligger ökningen över 40 procent. Särskilt i kranskommunerna till Malmö, Lund och Helsingborg är ökningen stor.

– Det råder fortfarande brist på villor i Skåne. Framöver väntar vi oss stabila prisökningar och en mer sund försäljningstakt i Skåne. Men jag blir samtidigt inte förvånad om priserna fortsätter uppåt. Om amorteringskravet skärps finns det risk för ytterligare inlåsningseffekter på villamarknaden. Framförallt bland äldre med låga årsinkomster. Det kommer resultera i en ännu lägre omsättningstakt och färre hus till salu, vilket i sin tur kommer att driva upp priserna, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö, i ett pressmeddelande.

Sett till hela landet står Göteborg för den största prisökningen, nämligen 84 procent.

×