Räddningstjänsten varnar för blixthalka

Skåne Blixthalka och lokal dimma på lördagsförmiddagen har orsakat många trafikolyckor runt om i Skåne.
Räddningstjänsten varnar för halkan och uppmanar trafikanter att ta det lugnt.

I Hörby kolliderade två personbilar på Komministergatan på grund av halkan. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till korsningen Komminisergatan/Ringsjövägen för närmare kontroll. Enligt initiala uppgifter ska alla vara ute ur bilarna, men bärgare har beställts till platsen.

I Malmötrakten inträffade tre olyckor på kort tid under tidiga lördagsmorgonen, bland annat en singelolycka med personbil på E6 vid trafikplats 13, Oxie. Ingen person rapporteras dock ha skadats i händelsen.

Vid åtta-tiden körde en personbil av vägen vid Sallerups trafikplats och voltade på grund av det hala väglaget. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades även här till platsen för kontroll. Skadeläget för de inblandade är fortfarande oklart.

På E6 Inre Ringvägen vid trafikplats Videdal inträffade nästa olycka på grund av halkan. Här har en personbil kört rakt in i mitträcket. Om någon skadats i trafikolyckan är inledningsvis oklart. Polis har skickats till platsen.

Strax innan klockan nio har flertalet trafikolyckar med flera fordon mellan Svedala och Oxie inträffat på E65 från trafikplats Fredriksberg till trafikplats Oxie i riktning mot Ystad. Enligt Trafikverket beräknas vägen här vara avstängd fram till klockan tio på förmiddagen.

I Kristianstad vid Arkelstorpsvägen larmades SOS vid nio-tiden om en singelolycka där en personbil ska ha kört av vägen. Polis, räddningstjänst och ambulans åker till platsen. Personbilen ska ha kasat av vägen och hamnat ute på en åker.

På väg 108 har en person förts till sjukhus efter en olycka med flera personbilar inblandade. Det var vid nio-tiden som trafikolyckan inträffade strax söder om Kävlinge. Väg 108 mellan Böljenamosse och Lackalänga i norrgående riktning har stängts av i samband med räddningsarbetet och bärgning av bil.

– Det är så många olyckor nu att jag hinner inte ens skriva om alla på vår hemsida, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Vid middagstid var det fortfarande  halt på sina håll och på väg 100 mellan Vellinge Södra och Höllviken körde en personbil rakt in i mitträcket. Det är inledningsvis oklart om någon skadats i olyckan.

 

Räddningstjänsten varnar för att det är väldigt halt på vissa vägar i Skåne, så det gäller att vara försiktig i trafiken.

Enligt SMHI kommer temperaturen att stiga framåt dagen. Kvicksilvret landar någonstans mellan en och fem plusgrader, men till natten blir det åter disigt på en del håll och något sjunkande temperaturer.