Annons

Musikhjälpen med gris, get och Bagge

LILLA OBERÖD Vi fick en idé - sen rullade det på.
Hässleholm • Publicerad 27 november 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det finns människor som får galna idéer, men det blir bara idéer. Sedan finns det människor som får galna idéer som blir verklighet.

Linda Nilsson och Sara Jönsson tillhör de sistnämnda.

Annons

Till förmån för insamlingen ”Barn är inte till salu” är de, tillsammans med flera andra, i full färd med att planera arrangemanget. Verklighet blir det den 17 december klockan 11 på Vankivafältet där Hässleholms Hundungdom brukar samlas.

Vi sitter vid köksbordet hemma hos Linda Nilsson i Lilla Oberöd.

Omgivna av katter, hundar och minigrisar berättar Sara hur hon kom på idén och hur Linda hojtade ”Jag vill också vara med”.

Idén var att bjuda till familjefest på Vankivafältet. Hågade besökare kan klappa åsnan Lagom och hästarna Flora, hälsa på minigrisarna Roger och Laila och träffa rikskända geten Getrud från grannstället Glada Getens gårdsmejeri.

Dessutom bjuds det på stafetter och andra uppvisningar med allehanda smådjur och mingel.

Höjdpunkten för dagen blir auktionen av konstverket målat av Laila Bagge.

Hur Bagges engagemang blev verklighet, undrar nog vänner av ordning.

– Jag kontaktade Laila Bagge via Instagram och frågade om hon ville vara med. Har alltid tyckt att hon är en jordnära person, berättar Linda.

– Och självklart ställde hon upp och målade tavlan. Jag ska hämta den i Stockholm.

Alla intäkter går oavkortat till årets upplaga av Musikhjälpen. Blir det något över av fikatillbehör eller korv så går det till Hässleholms hemlösa.

Annons

Med i den lokala satsningen är också Tova Jacobsson, Frida Johansson, Malin Levin, Annika Ericson och Kristin Avenmark.

Kontakt har även tagits med Musikhjälpens producent som säger att de ska försöka uppmärksamma satsningen i Hässleholm, kanske med hjälp av Skype.

Och idéerna fortsätter att poppa upp. Under intervjun kommer Sara och Linda plötsligt på att de borde fixa transport från centrum till Vankivafältet. Alla har ju inte bil. Linda ringer Röke buss direkt som tänder på alla fyra.

– Så blir det problem för folk att ta sig ut går det buss med Musikhjälpens logga från Norra Station. Helt underbart, kvittrar Linda.

Till Norra Skåne säger Laila Bagge:

– Ett bra initiativ som jag gärna ställer upp på. Är ju ingen konstnär, men kan en schimpans måla så konstkritikerna jublar så kan väl jag.

– Man kan kalla verket för modern konst. Ha, ha, ha ...

bild 1/2
Linda Nilsson, Lilla Oberöd
Sara Jansson (till vänster) och Linda Nilsson med flera, fixar en familjefest i Hässleholm till förmån för Musikhjälpen och insamlingen ”Barn är inte till salu”. Foto: Maja Ögren Andersson
Linda Nilsson, Lilla Oberöd
Sara Jansson (till vänster) och Linda Nilsson med flera, fixar en familjefest i Hässleholm till förmån för Musikhjälpen och insamlingen ”Barn är inte till salu”. Foto: Maja Ögren Andersson
Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons