En av det danska Sjövärnets ribbåtar i hamn efter dykningar i Kögebukten. Dansk polis fortsätter dyka i Kögebukten som en del i mordutredningen mot ubåtsbyggaren Peter Madsen. Madsen har erkänt styckningen av den svenska journalisten Kim Wall. Foto: Johan Nilsson / TT
Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen talar med pressen på Teglholmen Alle, Foto: TT

Ännu en arm funnen i Kögebukten – antas ha samband med ubåtsfallet

Danmark Ytterligare en arm har hittats vid dykningar i Kögebukten. Polisen tror att armen tillhör den mördade journalisten Kim Wall.

Enligt polisen i Köpenhamn hittades armen vid 10.20-tiden  i samband med dykningar i Kögebukten.
– Armen har inte undersökt än, men den är funnen i samma område där vi fann den första armen och den var nedtyngd med vikter på liknande vis. Därför antar vi att armen har samband med ubåtsfallet, säger polisinspektör Jens Møller Jensen i ett pressmeddelande.

Kroppsdelen har skickats till Riksmedicinska institutet för vidare undersökning som ska ske under torsdagen.
Jens Møller Jensen menar att fyndet är av stor betydelse.
– Det är av etisk vikt för de anhöriga eftersom de nu har en hel kropp de kan begrava, sa han under en presskonferens på onsdagen.

Det var bara en dryg vecka sedan som den danska polisen meddelade att man funnit en arm under undersökningar av havsbotten som genomfördes av dykare från danska försvaret.
Senare meddelade man att metalldelar var fästa vid kroppsdelen, vilket fick polisen anta att fyndet hade samband med ubåtsfallet och den svenska journalisten Kim Walls död.

Ubåtsägaren Peter Madsen sitter häktad för att ha mördat Kim Wall, och hans advokat Betina Hald Engmark säger sig vara positiv till att den kvarvarande armen nu hittats.
– Vi hoppas att polisen kan komma närmre vad de uppfattar som en dödsorsak, säger hon till den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Den svenska journalisten Kim Wall försvann efter en reportageresa på den danska uppfinnaren Peter Madsens ubåt i augusti.
Madsen uppgav först att han satt i land svenskan samma kväll men ändrade sedan sin historia och hävdade att Kim Wall avlidit i en olycka ombord och att han kastat kroppen i havet.

Senare i samma månad hittade en torso som visade sig tillhöra svenskan.

I början av oktober meddelade Köpenhamnspolisen att man funnit ytterligare kvarlevor. Ett kranium och två ben hittades vid dykningar i Kögebukten bara en dryg kilometer från den första fyndplatsen. Kvarlevorna undersöktes  av läkare vid Rigshospitalet och har även de identifierats som tillhörande Kim Walls.

Peter Madsen har i förhör erkänt att han styckat och sänkt Kim Walls kropp i havet men hävdar att hon dött i en olycka ombord på ubåten. Länge hävdade han att hon omkommit sedan hon fått den 70 kilo tunga luckan i huvudet men sedan huvudet återfunnits utan de skador som det borde ha haft om hans historia stämt ändrade han sin berättelse till att hon avlidit av kolmonoxidförgiftning.

 

×