Kanske petitesser för somliga, men viktigt att hålla isär begreppen för andra!

Svar direkt

Att ”misshandlande” tappade ett n, är inget annat än ett beklagligt skrivfel. Något som läsarna av artikeln säkert också förstod av sammanhanget.
Gränslöst land
n Vi här i Emmaljunga lever i ett Ingenmansland,
i alla fall om man får tro länslasarettet i Kristianstad. Upprepade gånger, när vi behövt vård, har både läkare och annan vårdpersonal undrat om vi inte hade kommit fel: Ska inte ni åka till Ljungby lasarett? Norra Skåne slutar inte vid Vittsjö! Några hundratals meter norr om Emmaljunga blir det Kronobergs län. Gränsen skapades 1658 vid freden i Roskilde då Karl X Gustav var kung i Sverige.
Vid freden erhöll vi av Danmark: Skåne, Halland och Blekinge. Men vi som bor här tycker inte att vi lever i en gråzon, utan mitt i ett bra företagsklimat, inte minst genom en av Europas största barnvagnsfabriker och ett flertal andra blomstrande företag. Vi har inga heltäckande kommunala transportmedel, ingen utlovad cykelväg, ingen skola och inga butiker. Men vi har gott om “jobbpendlare” och fantastiska grannar samt många glada boende i hela samhället.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×