Familjerestaurangen är öppen på vardagar mellan klockan 11.00 och 22.00. På fredagar och lördagar är den öppen till klockan 01.00. FOTO: SUSANNE GÄRE
Kamal Melihan håller på med det sista inför premiären i morgon den 1 december.

Äntligen dags att hälsa alla välkomna

Osby Mustafa äger restaurangen.

Det är lite pirrigt inför öppningsdagen. Några har redan bokat bord. I ett och ett halvt år har bröderna jobbat med att få restaurangen i ordning.
– Vi har tagit det lugnt och byggt sakta, säger Kamal.

Han ser mycket nöjd ut. Tidigare drev Kamal och Mustafa Pizzaboden mitt emot Konsum i Osby. Men där fanns inga utvecklingsmöjligheter, det blev trångt och bröderna bestämde sig för att satsa på en egen restaurang. De har köpt huset där den anrika järnaffären låg och de ska driva restaurangen tillsammans.
Jobbat ihop har de gjort förr, i ungefär tio år. Det var då de flyttade hit från Malmö, och de har sedan dess jobbat i Pizzaboden, som numera är stängd.
I den nya restaurangen har de tänkt stort. Över 100 personer finns det plats för, lekhörna för barnen, öppen spis, flera storbilds-TV med mera.
Menyn är anpassad så att den ska passa alla. Urvalet av pizza är imponerande. Men à la carte, sallader, vegetariskt, kebabrätter, pasta och hamburgare finns också med i det digra utbudet. Det kommer finnas både kall och varm buffé och restaurangen har fått fullständiga alkoholrättigheter.
– Tanken är att hela familjer ska kunna komma hit och äta och umgås, berättar Kamal.

Han säger att han fått mycket hjälp och stöttning av kommunen och brandtjänsten, som hälsat på flera gånger. Under intervjun ringer telefonen och det annonseras en sista koll av kylar och frysar. Tillstånden har varit många men nu är allt klart.
– Det känns bra! säger Kamal med lysande ögon.

Senaste nytt omOsby
×