Annons

Sverige kan få Brasilien eller Argentina i VM

Sport • Publicerad 30 november 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

De åtta VM-grupperna med fyra lag i varje ska fastställas.

Annons

Sverige bemöts därmed med stor respekt av övriga VM-länder och är ingen drömmotståndare för de flesta inför grupplottningen.

Enligt Fifas regler får ingen VM-grupp innehålla mer än högst ett lag från varje världsdel. Undantaget är Europa som har 14 lag med. Sex av VM-grupperna kommer därför att innehålla två europeiska lag och två av grupperna endast ett.

Seedningsgrupp 1 och 2 innehåller tio europeiska nationer och sex latinamerikanska (de fem sydamerikanska lagen plus Mexiko).

I Sveriges seedningsgrupp finns också våra nordiska grannar Danmak och Island, som Sverige alltså inte kommer att möta. Tre afrikanska länder finns också i seedningsgrupp 3 vilket ökar sannolikheten för att det blir ett afrikanskt motstånd (Nigeria eller Marocko) för Sverige från seedningsgrupp 4.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons