Annons

Extra avgift för att paddla på Immeln

IMMELN En serviceavgift på 50 kronor för alla som paddlar i Immeln. Det vill Östra Göinge kommun införa från och med nästa år. Förslaget tas upp på kommunstyrelsens sammanträde i morgon.
Östra Göinge • Publicerad 5 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Kanotpaddling på Immeln. FOTO: PETER PAULSSON
Kanotpaddling på Immeln. FOTO: PETER PAULSSON

Det är många som paddlar kanot i Immeln och nyttjar rast- och lägerplatser med eldstäder, vindskydd och toaletter. I hela sjösystemet (Immeln, Raslången-Halen) fanns 50-60 000 individuella övernattningsgäster 2015.

Annons

Nu vill kommunen skaffa sig ökade resurser och medel för att kunna minska de här problemen och säkerställa bästa tänkbara service. En hållbar och attraktiv kanotled som fortsätter att locka turister från när och fjärran till Immeln är målet och därför föreslås en serviceavgift på 50 kronor per kanot och dygn för nyttjanderätt av servicen kommunen tillhandahåller längs kanotleden i Immeln.

Det finns redan ett samarbete mellan Östra Göinge, Olofström och Kristianstad och en dialog förs med länsstyrelsen, räddningstjänsten, kanotuthyrare och markägare för att kunna ta ett helhetsgrepp på frågan.

De flesta som paddlar på Immeln hyr kanot av kanotuthyrare och samarbetsavtal som innebär att uthyrarna hanterar och administrerar den nya avgiften kommer att tecknas.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons