Annons

Glimma mot Diö i vårserien

Sport • Publicerad 5 december 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Fabian Rietz gjorde Glimmas segermål mot Frosta. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Fabian Rietz gjorde Glimmas segermål mot Frosta. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

– Jo, Diö känner vi ju bra eftersom vi mötte laget ett par gånger i träningsspelet, förklarar Glimmatränaren Johan Sandmark som är mer förvånad över att det inte delas ut några bonuspoäng efter höstspelet.

– Tydligen har man skippat det där med bonuspoäng vilket ju blev en riktigt överraskning för oss.

Annons

Femlagsserien betyder att lagen möts tre gånger och att Glimma får sex hemmamatcher i Trollarinken.

Men trots att hela tre omgångar spelas i serien före juluppehållet har inte Glimma hemmamatch förrän den 4 januari 2018 när man ställs mot Frosta i Trollarinken.

– För oss blir ju mötena med Halmstad den riktiga utmaningarna eftersom vi förlorade bägge mötena med det laget under hösten, förklarar Glimmatränaren som anser att det självklara målet för laget i vårserien blir att vinna den.

– Vi vill ju gärna fortsätta spela även efter den 18 februari, menar Johan Sandmark som också är nöjd med att man inleder mot just Halmstad i första omgången.

– Jättebra att ha Halmstad direkt så det ser jag bara positivt på.

Ursprungligen var det tänkt att man efter jul skulle spelat första omgången först den 7 januari men nu har man istället flyttat matcherna den tionde till den fjärde januari.

– Och tyvärr har vi ett par spelare som redan fått ledigt den fjärde så det var förstås inte riktigt bra, anser Johan Sandmark som dock kan glädja sig åt att kunna ha ett nygammalt ansikte i truppen den 14:e december.

– Fabian Rietz är tillbaka i träning efter sin hjärtmuskelinflammation och ger en läkarundersökning den 12:e december klartecken så kan han spela i nypremiären.

– Vilket förstås är jättebra eftersom vi pratar om en av seriens absolut bästa backar, säger Sandmark.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons