Glentons Mästarmöte i Sösdala kan snart vara ett minne blott. Nya regler för ungdomsbrottning kan nämligen knäcka tävlingen ekonomiskt. Foto: JÖRGEN JOHANSSON
Pierre Kronvall tror att Glentons i Sösdala kan få det svårt. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Nya regler hotar Glentons

Nya regler inom ungdomsbrottningen kan få konsekvenser för den årliga rankingtävlingen Glentons Mästarmöte. Bland annat ska det i de yngsta klasserna inte gå att tävla utanför sitt eget distrikt.
Kari Pylkkönen i Viking lovar att det kommer bli en tävling även nästa år medan Pierre Kronvall i Sösdala är mer tveksam.

Liksom i många andra sporter tänker även brottningen nytt när det gäller sina yngsta utövare.
Bland annat kommer man, enligt de nya reglerna, inte kunna vinna på fall i klasserna knatte och flickor yngre. De allra yngsta kommer dessutom inte få tävla utanför sina egna distrikt.

Just det sistnämnda har stor betydelse för Glentons Mästarmöte då man inte kommer att kunna ha med den yngsta klassen i tävlingen.
– Det gör att vi kommer att tappa ett 60-tal brottare vilket betyder att vår tävling inte går ihop rent ekonomsikt, säger Pierre Kronvall.
– Men vi kommer inte ta beslut hur det blir förrän i sommar då de kommer att köra det nya förslaget av regler på prov under våren.
Pierre Kronvall är dock inte negativ till förändringen.
– Nej, det är bra att det görs något för ett vända den nedåtgående trenden där ungdomar slutar med sin idrott alldeles för tidigt.
– Men jag tror samtidigt att de flesta barn vill brottas. Det gäller bara att få dem till föreningarna, säger han.
Kari Pylkkönen kan i varje fall lova att det blir ett Glentons Mästarmöte i regi av Viking i Broby även nästa år.

– Det är hundra procent säkert. Jag tycker dock att det är lite tragiskt att knattar inte ska få mäta sina krafter med brottare som är på samma nivå som de själva.
– Men vi kommer inte att göra något förrän vi vet vad som gäller efter prövotiden i vår, förklarar Pylkkönen.
– Vi har ju ett fantastiskt koncept då det inte finns någon annan tävling där brottarna är garanterade att få gå nio tuffa matcher.

×