Backparet med Ida Frostensson och Sandra Ljung fick beröm för sitt spel av Röketränaren Rickard Träff. foto: Magnus Wahlström

Rökeförlust trots en stark prestation

Förlust med 2-3 mot allsvenska Lund och uttåg ur DM blev onsdagskvällens öde för Röke IBK:s damer.
– En förlust är alltid tråkig. Men tjejerna visar att vi är ett bra lag när vi gör vad vi ska, säger Röketränaren Rickard Träff.

Om det finns någonting som heter förlust med mersmak var det precis vad Rökedamerna kunde ta med sig från DM-kvartsfinalen mot Lund.
Allsvenska Lund kom till Qpoolen med i stort sett ordinarie lag medan Röke saknade flera spelare, däribland Ellen Grane som bröt båtbenet så sent som i tisdags.
– Dagens konstellationer har tränat tillsammans en gång och ändå spelar vi bra innebandy. Det är verkligen ett kvitto på att vi har en bra grund att stå på, säger Träff.

Likväl var det bortalaget som öppnade matchen bäst. Redan efter knappa tre minuter tog de ledningen i numerärt överläge.
Därefter följde inte mycket etablerat anfallsspel från Rökehåll, utan hemmalaget gick mestadels för kontringar. En strategi som gav resultat med sex minuter kvar av perioden, då Frida Gustavsson kunde driva upp bollen längs vänsterkanten och frispela Klara Jansson som rakade in kvitteringen.
– Vi vill att matchbilden ska se ut så. I första perioden vill vi känna av motståndarna och kontra, för att sedan växla upp efterhand, säger Träff.
Innan perioden var slut lyckades dock Lund ta ledningen igen. Efter att ha blockerat ett Rökeskott vid mittplan fick Lunds poängspruta Emma Rosén fri lejd mot mål och sprätte upp bollen i krysset.
– Hon är klinisk, suckar Träff.
I den andra perioden fortsatte Röke kontra när chansen gavs. Men de flyttade även upp i banan och bjöd på mer organiserat anfallsspel.
– Jag tycker att vi generellt har farligare lägen än dem. De har mer boll, men kommer egentligen ingenstans, kommenterar Träff den mållösa andra akten.

Med ett måls underläge innebar den sista perioden kvitteringsjakt för Röke. Och jakten gav resultat redan efter en minut när Frida Gustavsson påpassligt slog in en retur.
Ett Röke med en hög växel i skapade flera heta chanser och satte stundtals stor press på ett stressat Lund. Därför kom 2-3 mitt i perioden som ett mindre dråpslag.
Hemmalaget forcerade för att nå en utjämning och fick i slutsekunderna se bollen dansa på fel sida av Lunds mållinje.
– Högre rankade lag brukar ha marginalerna på sin sida, konstaterar Träff efter förlusten och passar samtidigt på att hylla backparet med Sandra Ljung och Ida Frostensson:
– De värderar sitt offensiva spel bra och styr tempot på ett sätt de inte gjort tidigare.
Härnäst väntar hemmamatch mot Gantofta på söndag. Förlust där och Röke tappar sin serieledning.
– En riktig måstematch där vi kommer sakna flera spelare. Men vi kan ta med oss mycket från idag, avslutar Träff.

×